NEADEKVATNA BARAKA I(LI) PRILAZNI PUT - Do autobusa preko blata

NEADEKVATNA BARAKA I(LI) PRILAZNI PUT  -  Do autobusa preko blata

14.3.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

ŠTRMAC - Kako školskoj djeci osigurati sigurno i ugodno čekanje i isto takav ukrcaj u školski autobus, pitanje je kojim se mještani bave već duže vrijeme. Sadašnja kućica u koju se školarci mogu skloniti za ružnog vremena nalazi se na parkiralištu malonogometnog igrališta, a put do tridesetak udaljenog mjesta na kojemu autobus stane vodi preko zelene površine.

Stoga takvo sklonište zapravo nema svrhe. O problemu se nakratko raspravljalo na jednoj od sjednica Općinskog vijeća Sv. Nedelje, a načelnik Gianvlado Klarić slaže se da je "barakica" potpuno neadekvatna, ali da prijedlog rješenja mora doći iz mjesnog odbora. Dio mještana smatra da bi trebalo izgraditi novu čekaonicu na suprotnoj strani ceste pa bi tako djecu ukrcavao nakon što se okrene u smjeru raskrižja s državnom cestom Pula - Rijeka.

 

- Najprije smo razmišljali o popločenoj stazi od čekaonice do mjesta ukrcaja da djeca ne hodaju po blatu, a zatim i o premještanju čekaonice, ali zaključili smo da ipak bilo najjednostavnije na mjestu zelene površine između ceste i parkirališta izgraditi ugibalište za autobus jer je u tom slučaju imamo već sada riješeno 70 posto problema, kaže Dalen Derosi, predsjednik Mjesnog odbora.

Postoji i treća solucija, a to je izgraditi čekaonicu na mjestu uz zid na kojemu autobus staje i na kojemu ga djeca čekaju za lijepa vremena, ali upitno je može li to izvesti s obzirom da se radi o raskrižju triju cesta, koje bi, s obzirom na porast prometa, trebalo urediti u kružni tok. Kada je riječ o prometu kroz naselje, jača i potreba da za uvođenje jednosmjernog prometovanja oko njegove kvadratne jezgre.

R. SELAN

 

Foto: ilustracija

 

 

autobusna stanica djeca sveta nedelja štrmac gianvlado karlić