NE otvarati: Lažna poruka iz Fine o nepodmirenim dugovanjima

 NE otvarati: Lažna poruka iz Fine o nepodmirenim dugovanjima

15.3.2018. // iPress // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Financijska agencija (Fina) oglasila se priopćenjem kojim obavještava javnost da elektronička poruka pod nazivom 'Nepodmireno dugovanje #4806', nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije i ne treba je otvarati.

- Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", sljedećeg sadržaja:

'Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,".

Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka.

Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr., stoji u priopćenju Fine.


Foto: Flickr

prijevara fina oprez upozorenje