Natjecateljska sezona za pamćenje Pikado Kluba Rudar

Natjecateljska sezona za pamćenje Pikado Kluba Rudar

16.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nastupom te osvajanjem Kupa Istre, članovi Pikado Kluba Rudar završili su na najbolji mogući način sezonu 2019/2020, nakon što su prethodno osvojili i 3. Istarsku Pikado Ligu.

 Članovi Pikado Kluba Rudar, u drugoj godini postojanja kluba odigrali su s dvije ekipe natjecanja pod ingerencijom Istarskog i Hrvatskog pikado saveza. Ekipe Rudar 1 i Rudar 2 natjecale su se u sklopu 3. Istarske pikado lige dok su članovi pojedinačno sudjelovali i na županijskim te državnim Masters turnirima. Tijekom cijele godine, svojim odličnim igrama bilježili su odlične rezultate što je rezultiralo osvajanjem 3. Istarske pikado lige od strane Rudara 1 te osvajanjem drugog mjesta Rudara 2. Ništa manje vrijedne rezultate nisu ostvarili ni pojedini članovi kluba, Mario Gobo svojim igrama osvojio je nagradu za najboljeg igrača 3. lige dok je Ivanko Radovac osvojio 1. mjesto za nastupe na Masters turnirima 3. lige.

Na zadnjem natjecanju Istarskog pikado saveza, Kupu Istre koji se održao 13. lipnja u Sovinjaku, članovi kluba nastupili su u punom sastavu s obje ekipe. Rudar 2 je odlično odigrao utakmice u skupinama međutim zbog lošije razlike u dobivenim setovima nisu uspjeli ostvariti prolazak u polufinale. Rudar 1 je svoj put započeo porazom u skupini protiv ekipe Thundera, te je zatim odličnim igrama i pobjedama protiv ekipa Vrha, Roča te Ambasade u polufinalu ostvario ulazak u finale gdje ih je dočekala vrlo jaka ekipa Thunder iz Rovinja, koji su i prvaci 2. Istarske pikado lige. Finale kupa pružilo je okupljenom mnoštvu sve što jedna pikado utakmica može pružiti, vrhunske partije te napetost do zadnje strelice. Ekipa Thundera povela je 2:0 te bi ih pobjeda u susretu parova dovela do trofeja, međutim Mario Gobo i David Juričić imali su drugačije planove, pobijedili su susret parova te unijeli neizvjesnost u samu utakmicu. Pobjedom Matea Tenčića u pojedinačnom susretu rezultat utakmice bio je poravnat na 2:2 te je David Juričić u zadnjoj utakmici susreta vrhunskom igrom donio Rudaru 1 pobjedu te osvajanje Kupa Istre, prvog kupa koji dolazi u grad rudara.

Osvajanjem kupa, sezona 2019/2020 ostat će zlatnim slovima upisana u povijesti Pikado kluba Rudar. Ekipu Rudar 1, na jesen očekuje nastup na ekipnom prvenstvu Hrvatske koji su zaslužili osvajanjem 3. lige, te također nastup na završnici kupa Hrvatske gdje će odmjeriti snage s najboljim hrvatskim pikado ekipama.

 

Rudarski  SRETNO!!!

pikado klub rudar pk rudar sport pikado