Natjecanje iz projekta Boćajmo u školi u srijedu 20. svibnja 2015. u Labinu i Čepiću

Natjecanje iz projekta Boćajmo u školi u srijedu 20. svibnja 2015. u Labinu i Čepiću

19.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Kvalifikacijska natjecanja iz druge sezone projetka Boćajmo u školi, serije boćarskih igara za mlade koji Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza priređuje s ciljem populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, nastavljaju se u srijedu, 20. svibnja 2015. godine s čak dva natjecanja koja će se održati u Labinu i Čepiću.

 

Biti će to četvrto i peto ovogodišnje natjecanje nakon što su već uspješno odrađena Boćajmo u školi u Pazinu, Poreču i Kanfanaru.

 

U Labinu će se na gradskom boćalištu od 8 do 9.30 sati sati natjecati učenice i učenici 3. i 4. razreda iz Osnovne škole Matija Vlačića iz Labina.

 

Natjecanje u Čepiću počinje u 10.45 i traje do 12.15 sati, a na njemu će svoje vještine u bližanju i gađanju cilja malim lopticama iskazati učenici 2., 3. i 4. razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Čepića

 

U pripremama su i natjecanja u Vižinadi, Puli (29. svibnja) i Buzetu.

 

Najbolje učenice i učenici sa svih kvalifikacijskih natjecanja okupiti će se ponovno na finalnom natjecanju mjesto održavanja kojeg će biti naknadno određeno. Najboljih po dvoje učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u ljetnom kampu Istarskog boćarskog saveza za mlade koji će se tradicionalno u kolovozu održati u Poreču.

 

 

boćanje boće čepić labin boćajmo u školi kristijan klarić