Nastupom Denisa Razumovića Razza i njegovog Jazz Quarteta sinoć je započeo Labin Jazz Festival - Večeras Marko Tolja i Dina Rizvić

Nastupom Denisa Razumovića Razza i njegovog Jazz Quarteta  sinoć je započeo Labin Jazz Festival - Večeras Marko Tolja i Dina Rizvić

5.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Početak Labin Jazz Festivala u ugodnoj atmosferi labinskog starogradskog trga kod Špine donio je lepezu ugodnih i fluidnih instrumentala, prilagođenih prvenstveno ljubiteljima standardne jazz svirke. Dobro popunjeni auditorij uživao je u svirci kvarteta vrhunskih jazz instrumentalista, predvođenih Denisom Razumovićem Razzom. Denis Razumović Razz priznati je hrvatski jazzer s dvadeset godina dugom uspješnom karijerom i višestruki dobitnik glazbene strukovne nagrade "Status". Struka ga je nedavno proglasila  najboljim domaćim alt saksofonistom, što je publika kod Špine sinoć u više navrata mogla svjedočiti, prepoznavši virtuoznost i složenost svirke njegovog odlično uvježbanog kvarteta, sastavljenog od sjajnih domaćih i talijanskih glazbenika.

 

Nakon 23 sata slijedio je drugi, znatno drugačiji nastup - na Titovom trgu, centralnom trgu labinskog starog grada, svirao je "Alba & Leo" duo, za jazz glazbu nestandardne postave sačinjene od akustične gitare i solo vokala. Utopivši brojne pop i rock standarde glazbe od 60-ih godina naovamo u akustično jazz ruho obojano osebujnim i originalnim Albinim glasom, publiku su dodatno zaintrigirali korištenjem "live looping" tehnike sampliranja gitare i vokala, što je stvorilo za duo neočekivano široku i bogatu zvučnu sliku. Proletjevši kroz povijest moderne glazbe u jazzerskom ritmu, svoj su nastup okončali i jednom autorskom skladbom, također u njihovom osebujnom i zanimljivom, nadasve originalnom stilu.

 

Labin Jazz Festival nastavlja se večeras,  na  pozornici kod "Špine", s početkom u 21:30 sati gdje nas očekuje nastup popularnog riječkog pjevača Marka Tolje, koji se u posljednje vrijeme isprofilirao kao odličan interpretator domaćih i stranih jazz i evergreen standarda, a u Labinu će nastupiti u pratnji "Olja''zz Quartet-a". Gošća večerašnjeg koncerta Marka Tolje biti će mlada i vrlo uspješna labinska jazz glazbenica i kantautorica Dina Rizvić.

 

Nakon 23 sata na obližnjem Starom trgu u srcu labinske starogradske jezgre čeka nas nastup još jednog originalnog i pogotovo po sastavu zanimljivog jazz benda. Međunarodni "Chocolate Disaster Quartet" sastavljen je od četiri mlade jazz umjetnice iz Hrvatske, Austrije i Njemačke, koje nam donose moderne obrade tradicionalnih standarda svjetskih jazz velikana.

 

Posljednji koncert ovogodišnjeg Labin Jazz festivala biti će održan u subotu 6.7. u 21:30 na "Špini", a nastupit će višestruki dobitnici hrvatske diskografske nagrade "Porin", poznati splitski jazz sastav "Black Coffee" s pjevačicom Marthine Thomas.

PR

labin art republika marko tolja jazz labin jazz republika lar