Nastavlja se medijski dijalog na relaciji Lazarić - Vuksan

Nastavlja se medijski dijalog na relaciji Lazarić - Vuksan

16.1.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Nastavlja se medijski dijalog na relaciji Lazarić – Vuksan. U priopćenju koje je jutros stiglo od strane Lazarića isti potvrđuje da mu je bilo omogućeno da u nadležnosti zapisničara i predsjednika Vijeća presluša audio snimku sjednice, no navodi da nije policajac koji vrši uvid u snimku već sudionik sjednice koji traži dokument.

Navodi da to pravo temelji na Zakonu o pravu pristupa informacijama kao i na Poslovniku o radu Općinskog vijeća. Lazarić je mišljenja da skraćeni materijal u obliku zapisnika ne može objektivno prenijeti sve detalje šestosatne sjednice, a kako sjednica nije bila tajna, odnosno zatvorena za medije, logičnim smatra da može dobiti audio snimak sjednice u posjed. Što se tiče audio i video uradaka Lazarića koje je Vuksan okarakterizirao kao «materijale upitne kvalitete izrađene u svrhu vlastite promocije», Lazarić poručuje da mu nije bila namjera promovirati se, već su ti uradci nastali kao ideja ljudi - prosvjednika protiv Rockwoola.

Nadalje navodi da upravo ti materijali navode sliku Rockwoola kakva ne odgovara Vuksanu. Ističe da je točno da je Vuksan kao predsjednik vijeća zauzeo stav o tvornici kamene vune, no Lazarić je mišljenja da je  takav stav izglasan na inzistiranje vijećnika.

 

Foto: HRphotocontest

Klaudijo Lazarić Nikola Vuksan politika Kršan rockwool