Nastavak valorizacije rudarske baštine - storytelling mapa

Nastavak valorizacije rudarske baštine - storytelling mapa

9.2.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon obnove Šohta, postave deset interpretacijskih panoa kao posvete rudarstvu te zamjene banera na Velikom kupatilu, u sklopu projekta MINE TOUR čiji je nositelj Grad Labin, izrađena je zanimljiva storytelling mapa.

Naime, u sklopu ovog projekta izrađena su dva itinerara, jedan u Labinu i drugi u Litiji, a onaj u Labinu uključivat će razgledavanje nadzemnih dijelova rudničke infrastrukture, kroz storytelling turu, ali i uz pomoć navedene storytelling mape.

Mapa je osmišljena da prati storytelling turu gdje je za svaku točku napisan kratki opis, na jednostavan i zanimljiv način, prepričavajući neku anegdotu ili povijesni događaj. Dizajn je u skladu s temom velike 100-te obljetnice Labinske republike. Jednostavan plan grada Labina omogućava lakše snalaženje u prostoru, a važnije građevine su skicirane kako bi se naglasile.

Na stražnjoj strani storytelling mape nalazi se popis svih ugostitelja koji su se uključili u projekt i koji imaju ponudu vezanu uz rudarstvo.

Ova mapa nastavak je realizacije samog projekta MINE TOUR, ali i rezultat održane trodnevne edukacije za turističke vodiče u Labinu. Na edukaciji se nastojalo predstaviti projekt i njegove ciljeve, ali i podučiti sve polaznike o storytellingu i kako na zanimljiv i inovativan način prezentirati rudarsku baštinu Labina. Osim teorijskog, odrađen je i praktični dio, kada se prošlo cijelom turom tijekom koje je storyteller pokazao kako bi cjelokupan doživljaj trebao izgledati.

Storytelling mapu izradila je pulska tvrtka Alphera d.o.o., a uskoro će biti dostupna i u info centru Turističke zajednice Grada Labina.

Projekt MINE TOUR sufinanciran je iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska, dok je cilj projekta aktivno očuvanje rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda.

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Storytelling mapa
mine tour rudarska baština labin storytelling mapa