Nastavak suđenja prosvjednicima protiv Rockwoola: Dileme oko prekoračenja jačine sirene u prostoru ostaju?!

Nastavak suđenja prosvjednicima protiv Rockwoola: Dileme oko prekoračenja jačine sirene u prostoru ostaju?!

10.3.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Sasvim je sigurno kako nakon današnjeg suđenja ostaju dileme da li je prekoračena zakonom dozvoljena granica buke, a time i počinjeno krivično djelo remećenja javnog reda i mira. Podnositelji optužnog prijedloga MUP, PU Istarska, PP Labin na današnjem ročištu nisu podastrijeli dokaze kako je došlo do prekoračenja jačine buke u prostoru budući da na današnjem ročištu nisu izneseni dokazi o provedenim mjerenjima iste. Ovo su činjenice koje su utvrđene na današnjem ročištu Prekršajnog suda u Pazinu, Stalna služba u Labinu.

 

Danas s početkom u 08:30 sati, pod predsjedanjem sutkinje Lorene Frančula Marinović, održano je drugo ročište suđenja protiv petorice mještana Pićna i Kršana koji su policiji prijavljeni zbog organizacije javnog prosvjeda koji nije unaprijed prijavljen te remećenja javnog reda i mira. Nakon prekida rasprave 18.veljače, danas je predsjedavajuća sutkinja Lorena Frančula Marinović saslušala svjedoke optužbe: Davora Đurašina, policijskog službenika PP Labin koji je bio nazočan na mjestu događaja i Josipa Flegara iz Potpićna koji je dana 08.10.2009. PP Labin prijavio narušavanje javnog reda i mira, dok se preostali svjedoci: Munevera Deliomerović te ostali policijski službenici, navedeni u optužnom prijedlogu, koji su te večeri bili nazočni nisu pojavili na zakazanoj raspravi kao što nije ni pročitan dopis glasnogovornice Rockwoola Anđelke Toto - Ormuž.

 

Odvjetnici Dubravko Zeljko i Milanko Vuković koji zastupaju petoricu mještana za iduću su raspravu zatražili saslušanje novih svjedoka, stanara zgrada u čijoj se neposrednoj blizini dogodilo navodno remećenje javnog reda i mira, Lorisa Kozlevca načelnika PU Istarske te ostalih svjedoka optužbe koji se danas nisu pojavili na suđenju. Prema neslužbenim saznanjima, glasnogovornica Rockwool-a Anđelka Toto Ormuž, gospodinu Kozlevcu, dana 08.10.2009. godine, je SMS porukom dojavila vlastita saznanja vezana uz moguće organiziranje prosvjeda u Potpićnu.

 

Zeljko i Vuković su optužni prijedlog proglasili neosnovanim, a kako neslužbeno doznajemo, saslušani policijski djelatnik  potvrdio je kako policijski službenici nazočni događaju nisu provjerili identitet optuženika uvidom u osobne isprave prisutnih već je identitet utvrđen na temelju osobnog poznanstva policijskih službenika PP Labin s optuženicima!?

Svjedok optužbe Josip Flegar mišljenja je kako je buka bila preglasna te je izjavio kako se više ne sjeća što je točno prijavio policiji. On tvrdi kako on osobno nije prijavio niti jednog od optuženih, izjavio je kako je buka trajala svega 15-tak minuta, dok su se okupljeni kretali po nogostupu dok u optužnom prijedlogu piše kako je došlo do obustave prometa na državnoj cesti D-64 u mjestu Potpićan uslijed grupnog prelaska državne ceste i to na označenom pješačkom prijelazu?!

 

Prema riječima odvjetničkog tima Zeljko - Vuković, novi bi svjedoci zbog nedostatka rezultata službenih mjerenja jačine buke, trebali ukloniti dilemu da li je sirena bila preglasna i da li je uznemirila stanare obližnjih zgrada.

Novi datum rasprave još  nije utvrđen, optuženici i svjedoci dobiti će službeni poziv za novo ročište o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. 

 

Aktivisti udruge «Naša zemlja»

prekršaj adrijano šumberac otavijo marčac admir kešetović mladen rović vlado krpan udruga naša zemlja anđelka toto ormuž rockwool prekršajna