“Naša zemlja” izlazi na izbore

“Naša zemlja” izlazi na izbore

31.3.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Iride Vidaković nam je potvrdila da će se udruga “Naša zemlja”, koja okuplja sve građane koji se protive nastavku rada tvornice kamene vune Rockwool u Potpićnu, osim za Skupštinu Istarske županije pojaviti i na skorim lokalnim izborima za Općinsko vijeće Kršana.

“Na takav smo se potez odlučili nakon što smo shvatili da politiku ne zanimaju naši životni problemi, da se glas naše udruge ne čuje i ne uvažava tamo gdje se odlučuje. To smo najviše osjetili kada smo pokušavali govoriti pred kršanskim vijećnicima, a još više u Skupštini Istarske županije, gdje smo jedva dobili pet minuta.

Primijetili smo da nitko iz općina Kršan, Pićan i Gračišće ne sjedi u klupama županijske skupštine. Mi smo zapravo najviše zainteresirani za sudjelovanje u radu županijske skupštine, pa smo prihvatili poziv da se ja i Sanja Frankola nađemo na županijskoj listi Bruna Poropata.

Nakon toga smo odlučili da se s nezavisnom listom, nositelj koje će biti Matilda Ilić, pojavimo i na lokalnim izborima u Kršanu, motivirani najviše činjenicom da su nas razni političari mamili mnogim obećanjima, nudeći nam čak i radna mjesta. Njima međutim i nije bilo stalo do istinskog suočavanja s posljedicama postojanja tvornice kamene vune u našem kraju, već samo do naših glasova na skorim izborima.

Nismo još odlučili da li ćemo se kandidirati i za načelnika, budući da je nama najviše stalo da poremetimo račune raznim političkim opcijama koje se sada okupljaju u Kršanu.” Na upit da li će njihovo političko angažiranje izazvati negativne posljedice na djelovanje udruge “Naša zemlja” Iride Vidaković je rekla da su oni i o tome razmišljali i razgovarali te da su takvu odluku donijeli tek nakon internog glasanja.

Da je odluka bila drugačija mi bi je poštivali, ali je ipak na kraju prevagnula ocjena da ćemo se tako čuti i uvažavati više glas ovdašnjih ljudi kada se bude odlučivalo o njihovim životnim problemima. Sličnu ocjenu smo čuli i od predsjednice udruge Matilde Ilić. (MM)

naša zemlja iride vidaković izbori2009 izbori rockwool potpićan kršan općinsko vijeće sanja frankola bruno poropat gračišće matilda ilić