Najveći biciklistički retailer event u Europi ponovno u Rapcu

Najveći biciklistički retailer event u Europi ponovno u Rapcu

18.9.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Drugu godinu zaredom Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu na dva tjedna je postao centar hrvatske i europske biciklističke zajednice. Naime, upravo se u Rapcu od 11. do 26. rujna održava središnji i najveći retailer event u Europi koji i ove godine okuplja predstavnike čak 650 europskih kompanija. Vlasnici trgovina biciklima i biciklističkom opremom dolaze na predstavljanje novih modela bicikala i opreme proizvođača Specialized s ciljem sklapanja ugovora o distribuciji.

 

U sklopu eventa u Sundance Beach Clubu postavljen je showroom gdje je među ostalim najavljeno i plasiranje novog modela Specialized bicikla koji na tržište stiže 2020. godine. A puni potencijal i kvalitetu bicikala i opreme okupljeni će moći testirati u Bike Parku Rabac te na vođenim turama na novouređenim stazama u destinaciji. Osim toga, upravo će se tijekom eventa snimiti fotografije svih novih modela Specialized bicikala pa će tako fotografije Labina i Rapca još jednom obići svijet.

 

Specialized bicikli, koji se proizvode od 1974., su među najprodavanijima u svijetu, a od 2012. do danas čine 25 posto ukupnog svjetskog tržišta bicikala.

 

 „U Valamaru nam je sportski turizam u destinacijama u kojima poslujemo iznimno važan i u njega ulažemo već dugi niz godina. Tu svakako spada cikloturizam za koji Labin i Rabac imaju izuzetan potencijal i geografsku prednost. Imamo veliki broj uređenih staza za sve biciklističke entuzijaste, od početnika do vrsnih profesionalaca, koji se kod nas dolaze pripremati za velike utrke. Ponosni smo što su naš entuzijazam i trud prepoznali iz tvrtke Specialized i u Rabac ponovno doveli predstavnike tvrtki specijaliziranih za biciklizam. Ovo je izuzetan događaj za promociju destinacije i dodatan poticaj pozicioniranja Rapca kao kvalitetne biciklističke destinacije“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

 

Valamarov dugogodišnji trud i rad urodio je mnoštvom sportsko-turističkog sadržaja, stoga Rabac ima svoj Bike Center koji je ujedno prvi takav u Hrvatskoj te Bike Park s više od 20 kilometara specijaliziranih staza. Također, u Rapcu se u rujnu održavaju tri poznate utrke: brdsko - biciklistička utrka Valamar Terra Magica koja je 15. rujna privukla brojne brdske bicikliste iz cijele Europe, Terra Albona koja će 22. rujna okupiti profesionalne i rekreativne bicikliste te trail running utrka Valamar Trail na koju 28. rujna stižu najbolji trail trkači iz Hrvatske i regije. Dodatno, nakon izvrsne organizacije prošle godine Rabac je u listopadu ponovno domaćin starta pete kraljevske etape biciklističke utrke CRO Race.

rabac valamar retail event biciklizam