`Najjeftinije rješenje`: Ministar Orepić otkrio kako će izgledati nove registarstke tablice

`Najjeftinije rješenje`: Ministar Orepić otkrio kako će izgledati nove registarstke tablice

8.3.2016. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić predstavio je nove registarske tablice za koje kaže kako su najjednostavnije i najjeftinije rješenje, javlja Dnevnik.hr.

Nove su tablice prema najavama već odavno trebale biti u upotrebi. Prethodni je ministar raspisao natječaj nakon čega su odabrana su najbolja rješenja, no onda je sve stalo. Potrošen je novac, a zbog odgađanja je došlo i do nestašice tablica. Do kraja mandata bivši ministar Ranko Ostojić nije potpisao pravilnik kojim bi ih uveo u upotrebu.


"Ostat će stare, stavit ćemo samo na onaj prazni dio pločice zastavu Europske unije i to je to. U ovom trenutku izlagati bilo kakvim troškovima i državni proračun i pojedince nema smisla", ističe ministar Orepić.

Nove tablice na plavoj će podlozi imati grb Unije, uz natpis HR. Vlasnici starih neće morati kupiti nove. Za odlazak u inozemstvo uz tablicu je potrebno istaknuti naljepnicu sa zemljom pripadnosti.

"Mislim da je to jedno od boljih rješenja, jer postojeće pločice imaju prostor u kojeg se može ugraditi grb Europske unije, odnosno oznaka koja nosi, koju će nositi Hrvatska unutar Europske Unije. Mislim da će to biti najjednostavnije, najbrže i najjeftinije rješenje", kaže Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Zbog štednje se odustalo i od mogućnosti da više gradova ima vlastitu oznaku, a unatoč najavama nećete moći ni živjeti u jednom, a imati tablicu drugog grada. Uzevši u obzir nabavu materijala i razdoblje potrebno za testiranje, očekuje se kako bi nove tablice na cestu mogle početkom lipnja.

Zbog ovako jednostavnog rješenja mnogi su se vozači dosjetili da bi na nove tablice mogli na prazno mjesto staviti naljepnicu.  Svaka intervencija u tablicu smatra krivotvorenjem službenog dokumenta i podliježe zakonskoj kazni.

 

 

Link

 

 

registarska tablica registracija automobili