NAJBOLJI BARMEN ISTARSKE, PRIMORSKO-GORANSKE I LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE, Rapčanin ROBERTO ZULIANI IZ RIVIERA ADRIJE ODLAZI NA DRŽAVNO PRVENSTVO BARMENA HRVATSKE U BOL NA BRAČU

NAJBOLJI BARMEN ISTARSKE, PRIMORSKO-GORANSKE I LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE, Rapčanin ROBERTO ZULIANI IZ RIVIERA ADRIJE ODLAZI NA DRŽAVNO PRVENSTVO BARMENA HRVATSKE U BOL NA BRAČU

1.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, u Hotel & Casa Valamar Sanfioru u Rapcu 31. ožujka 2014. godine, završilo je Regionalno natjecanje barmena Istarske, Primorsko-Goranske i Ličko-Senjske županije.


Prema iskazanim vještinama i ocjeni struke, između dvadeset i šest kandidata, najbolji barmen je Roberto Zuliani koji dolazi iz tvrtke Riviera Adrije d.d.

Uz natjecatelje iz Riviera Adrije d.d., na natjecanju su sudjelovali i kandidati iz Imperial hotela sa Raba, Grand hotela Adriatic iz Opatije, porečke Plave lagune, te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Pripremao se kratki aperitivni (suhi) cocktail, a svaki natjecatelj je sam osmislio recepturu i dekoraciju. U natjecanju se ocjenjivao stručni rad, miris, okus te sam izgled koktela.

Roberto je do pobjede došao sa  koktelom pod nazivom „Odiseja" izmiješan od votke Vigor, likera Grand Marnier, Aperoal i sirupa Monin Spicy, a dekoracija je izrađena od mini naranče, štapića cimeta, korice limete, kandirane trešnje i listićem mente.

Iza Roberta, drugo mjesto je osvojio Zoran Maračić, treća pozicija pripala je Antonelli Miletić oboje iz  Imperial hotela sa Raba.

 

Roberto radi u rabačkom hotelu Allegro, u vlasništvu Riviera Adrije d.d., koja posluje u sklopu Valamar Hotels&Resorts, kao voditelj  bara.

„Zaljubljenik je u koktele te u njihovoj pripremi posvećuje pažnju svim detaljima. Izrazito je motiviran, prati sve trendove te će njegov uspjeh biti podstrek za ostale kolege. Ponosan sam na Roberta, na njegovu predanost poslu i izvrsnim rezultatima koje je dosad postigao. Roberto je državni prvak barmena 2011.

godine, a iste je godine osvojio i brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Poljskoj." kazao nam je Zoran Rajković, direktor hotela Allegro.


Pohvale za izvrsnu organizaciju natjecanja barmena u Rapcu, koje je bilo pripremljeno na nivou državnog prvenstva, idu Dragani Franković, Predsjednici sekcije regije Istarske, Primorsko-Goranske i Ličko-Senjske županije, šefici restorana u rabačkom Hotel & Casa Valamar Sanfioru.

 

 

 

PR

 

 

roberto zulijani barmen turizam valamar dragana faraguna sandi sinožić natjecanje