NAJAVLJENA DOBRA SVIRKA: Massimo u subotu u Lamparni (Intervju za Glas Istre)

NAJAVLJENA DOBRA SVIRKA: Massimo u subotu u Lamparni (Intervju za Glas Istre)

26.2.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Nakon skoro šest godina, u grad u kojem je proveo djetinjstvo, u kojem je odrastao, vraća se Massimo Savić, koji će u subotu nastupiti u KUC-u Lamparna u čast 90. obljetnice Labinske republike, projekta "Underground city XXI - Europska interdisciplinarna platforma" u organizaciji Labin Art Expressa i još tri europske udruge.

Massimo je jedan od najprepoznatljivijih glasova hrvatske pop i rock scene, glazbenik čija je karijera zadnjih godina obilježena diskografskim uspjesima.

U Labinu je zadnji put nastupio krajem lipnja 2005., kada je imao zajednički koncert s Gibonnijem. Sada Massimo dolazi praćen svojim bendom, bez gostiju. Budući da će koncert održati u Labinu, gdje je nekad radio u projektu Metal Guru, zanimalo nas je hoće li se možda opet ujediniti s Deanom Zahtilom i izvesti nešto iz tog razdoblja?

- Ne, ne, Metal Guru je prealternativna glazba za moju publiku koja je navikla na moje radove u, ajmo to tako reći, "primijenjenoj umjetnosti". Ne miješam to dvoje, jasan je Savić.

Hoće li onda možda izvesti što od Sinatre, s obzirom na to da je upravo objavio album s njegovim obradama?

"Ovisi. Obično sa svojim bendom ne izvodim Sinatru, ali dogodi se da ako ima par biseva i ako je dobro raspoloženje, opalimo i nešto takvoga. Nije da ne znamo, imali smo neke unplugged koncerte gdje smo izvodili par stvari od Sinatre, ali ovo će prvenstveno biti jedan spektakl dobre svirke. Volim reći da imam najbolji bend u ovom dijelu svijeta, fantastično funkcioniramo uživo, točno znamo što želimo i ovim koncertom zaokružujemo koncertnu aktivnost nakon albuma ''''Sunce se ponovo rađa'''' jer smo opet u studiju i radimo na novim stvarima", kaže Savić i precizira da će se na novom albumu, kao i na zadnjem, nalaziti autorske skladbe.

Upitali smo ga i osjeti li što kada se vrati u Labin i Rašu, gdje je proveo dio djetinjstva. Iskreno kaže da ne zna, no napominje da mu je drago doći i posjetiti stare prijatelje, ali vrlo teško se događaju koncerti u ovom kraju, u Labinu i Raši.

"To je valjda uvijek bilo tako. Tko će koga ako ne svoj svoga. Teško se probijam na koncertni plato djelovanja oko Labina, Raše, Barbana…", razmišlja on.

- Labin je moje djetinjstvo, moja adolescencija, mjesto gdje sam se polako formirao kao netko tko se želi baviti glazbom, ali vrlo rano sam otišao odavde, sa 17 godina sam već bio u Zagrebu. Imam jednu lijepu vezu s ljudima odozdo, ali nisam tu dugo živio i zbog vremena podijelio s njima toliko koliko sam mogao, ispričao nam je popularni pjevač.

Koncert počinje u 22 sata.

Intervju Koncert Metal Guru Zagreb Massimo KUC Lamparna Raša