Najavljen međunarodni rukometni turnir „Labin Handball Cup“

Najavljen međunarodni rukometni turnir „Labin Handball Cup“

16.10.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu 15.10.2023 u velikoj dvorani SC Franko Mileta u organizaciji RK Rudar Adria Oil održana je tiskovna konferencija na kojoj je i službeno najavljen međunarodni rukometni turnir „Labin Handball Cup“. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Labin g.Valter Glavičić, direktor rukometnog kluba PPD Zagreb g.Vedran Šupuković, glavni tajnik Sportske zajednice Grada Labina i u ime domaćina, predsjednik rukometnog kluba Rudar Adria Oil, g. Patrik Franković.


Baš je potonji nakon uvodne riječi i najavio turnir koji će se održati 27. i 28 siječnja 2023 godine i na kojem će pored domaćeg Rudara sudjelovati velikani svjetskog rukometa, RK PPD Zagreb, RK Celje Pivovarna Laško i RK Borac Banja Luka.


„Već letimičnim pogledom na imena sudionika može se zaključiti da se radi o vrhunskoj sportskoj manifestaciji koju Labin odavno nije imao i koju Labin odavno zaslužuje. Značaj ovakvog turnira za naš klub, sadašnje i buduće igrače ne moramo naglašavati, i u Labinu nas u siječnju slijedeće godine očekuje pravi spektakl. Pored sportskog dijela turnira, u planu je organizacija i dodatnih popratnih sadržaja, fan zone, druženje s igračima i slično. Poznato je da je siječanj rezerviran za rukomet i stoga uopće ne sumnjamo da će tribine labinske dvorane biti pune i još jednom pokazati široj javnosti da je Labin istinski rukometni grad.


Zahvaljujem se PPD Zagrebu što su Labin prepoznali kao poželjnog partnera, gradonačelniku s kojim dijelimo viziju i ideju za stvaranjem našeg grada kao prave sportske destinacije, kao i Valamaru koji je pružio ruku suradnje. „

Raspored

  • RK PPD Zagreb
  • RK Celje Pivovarna Laško
  • RK Borac Banja Luka
  • RK Rudar Adria Oil

Sudionici

  • SC Franko Mileta, Labin

Lokacija

  • -28.1.2023 (petak-subota)

Termin

Osnovne informacije o turniru:

 Konferenciju je zaključio predsjednik Rudara Adria Oil koji je istaknuo da sada slijede detaljne pripreme za turnir oko kojeg će okupiti tim ljudi iz raznih područja da im pomognu u organizaciji ovako velike manifestacije.

Zahvaljujem se PPD Zagrebu koji je pomagao okupiti vrhunske ekipe i očekujem da  će se ovo pretvoriti u tradicionalni turnir po kojem će Labin postati prepoznatljiv.“

Labin je nakon nedavne digitalne konferencije spreman za iskorak u organizaciji vrhunskog sportskog događaj koji će biti značajan ne samo za domaće ljubitelje rukometa, već i puno, puno šire.

Nakon dvije godine pandemije gdje je dvoranski sport bio u najmanju ruku ograničen, uspjeli smo u grad dovesti tri vrhunske rukometne ekipe koje su prvaci svojih država i sudionici su Lige prvaka.

Ovim turnirom intencija je bila spojiti sport i turizam jer ne skrivamo želju  da Labin postane poželjna destinacija u kojoj bi se u zimi, kad nije turistička sezona u tijeku, pripremale vrhunske sportske ekipe.

Na kraju konferencije obratio se i gradonačelnik grada Labina g.Valter Glavičić: „Prošlo je  5 godina od otvaranja ovog sportskog centra, 5 godina koje je definitivno pokazalo potpunu iskoristivost centra jer su praktički obje dvorane zauzete po cijeli dan.

Glavni tajnik Sportske zajednice Grada Labina nije krio svoje oduševljenje: „Naravno da nam imponira da u naš grad stižu tako velika rukometna imena. Labin je već bio domaćin velikim sportskim manifestacijama i događajima, poput 100 milja Istre, biciklističke utrke Cro Race, ali ovo je ipak manifestacija koja ima veliki interes javnosti i predstavlja vrhunac naše rukometne tradicije.

Na to se nadovezao direktor RK PPD Zagreba, Vedran Šupuković: „Mi smo kao klub prepoznali Labin kao poželjnog partnera. Već smo i na proljeće uvidjeli kakve mogućnosti i uvjete pruža vaš grad i stoga smo se potrudili pomoći i svojim kontaktima i angažmanom uspjeli privući renomirane klubova kao što su Celje i Borac da besplatno sudjeluju na turniru.“


  • 27.01.2023 – polufinale (2 utakmice)
  • 28.01.2023 – utakmica za 3. mjesto i finale


RK Rudar Labin

rk rudar sport rukomet Labin Handball Cup