Najava razvoja programa projekta za zgradu bivše Apoteke na usponu Aldo Negri u Labinu

Najava razvoja programa projekta za zgradu bivše Apoteke na usponu Aldo Negri u Labinu

20.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

"S obzirom na to da je Gradsko vijeće Grada Labina danas usvojilo Odluku o prihvaćanju najpovoljnijeg ponuditelja za zgradu bivše Apoteke na usponu Aldo Negri u Labinu, čime su i formalno stvoreni uvjeti za kupoprodaju, od današnjeg dana počinjemo s radom na razvoju operativnog plana projekta za zgradu Apoteke, koji će imati nekoliko faza.


Labin je grad fascinantne povijesti, gdje se osobito ističe rudarsko nasljeđe, a strateški turistički razvoj zalog je za budućnost ove destinacije. Sam uspon Aldo Negri s prekrasnim pogledom na Podlabin i pejzaže ovoga dijela Istre daje mnogo prostora za promišljanje o budućoj namjeni prostora, poglavito s kulturno-povijesnoga aspekta. 


Želja nam je da se projekt razvija i realizira u suglasju s lokalnom zajednicom.

Započeli smo suradnju s konzultantima na izradi studija isplativosti za različite opcije, s obzirom da postoje svi uvjeti za prenamjenu u objekt različitih namjena, od stambene, poslovne, turističke, i njihovih kombinacija.


Kada govorimo o turističkoj namjeni, razmišljamo u smjeru razvoja suvremenog turističkog projekta, čiji će fokus biti luksuzni turistički doživljaj sa svjetskim standardima i potpuno personaliziranim iskustvom, a razmišljajući o stambenoj namjeni, idemo u smjeru razvoja bespoke stambenih jedinica za klijente koji traže svoj komadić raja u ovom dijelu Mediterana.


Znamo da je Labinjanima i Labinjankama, kao i svima koji dolaze u Labin, stalo do ove zgrade s obzirom na njenu poziciju, no vjerujemo da ćemo, u suradnji s našim timom napraviti projekt koji će u budućnosti biti jedan od prepoznatljivih simbola Labina. Projekt je zahtjevan, no uz podršku lokalne sredine, vjerujemo da možemo mnogo, s obzirom na to da smo dosad s našim partnerima realizirali niz projekata društvene, stambene i poslovne namjene.


Prvo što ćemo napraviti kroz program projekta, već ovoga ljeta, jest savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, tijekom kojeg ćemo zainteresirane građane dovesti u prostor i s njima razgovarati o idealnom smjeru u kojem vide buduću namjenu Apoteke. Premda se radi o privatnom kapitalu, vjerujemo da je ispravni put, s obzirom na smještaj i povijest zgrade, pitati i lokalnu sredinu kako vidi ovaj projekt."

stoji u priopćenju koje je poslao glasnogovornik investitora Aksijal d.o.o., Mario Gigović


apoteka aksijal zagreb investicija obnova grad labin