[NAJAVA] Predstavljanje knjige "Nebo puno Himalaje" autora Darka Berljaka

[NAJAVA] Predstavljanje knjige "Nebo puno Himalaje" autora Darka Berljaka

26.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U utorak, 30. listopada 2018. godine u 18 sati u  Gradskoj knjižnici Labin ugošćujemo Darka Berljaka, alpinista, alpinističkog instruktora i gorskog spašavatelja. Kroz multimedijalno predavanje autor će labinskoj publici predstaviti novu zbirku putopisnih eseja Nebo puno Himalaje, knjigu kojom zaključuje trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, knjigu u kojoj sažima više od tri desetljeća intenzivnog odnosa s udaljenim i mističnim krajevima u kojima je boravio ponajviše kao vođa himalajskih alpinističkih ekspedicija.

Darko Berljak profesionalni je glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i volonterski tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Ispenjao je preko 300 alpinističkih smjerova raznih teškoća u stijenama europskih planina. Održao je više od 500 predavanja o planinarskim temama. Član je uredništva Hrvatskog planinara i suradnik časopisa American Alpine Journal, Himalayan Journal, Alpinist, Mountain i Bergsteiger.

Dosad je objavio dvije knjige putopisa o Nepalu i Tibetu Dodiri neba i Ključevi neba te knjigu o hrvatskoj ženskoj ekspediciji Više od Everesta.

Pridružite nam se na ovom zanimljivom putovanju!

predstavljanje knjige knjiga darko berljak putopis dgradska knjižnica labin