[NAJAVA] 14. Smotra vina istočne Istre "Skitača 2019." 22. lipnja 2019. godine

[NAJAVA] 14. Smotra vina istočne Istre "Skitača 2019." 22. lipnja 2019. godine

14.6.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica Općine Raša i Udruga vinogradara i vinara Labinštine "Trs" organiziraju u subotu, 22. lipnja 2019. godine, 14. Smotru vina istočne Istre "Skitača 2019". Konobe se otvaraju u 18.30, a od 20.30 sati započinje kulturno-umjetnički program, za koji će se pobrinut raški RKUD "Rudar". Posjetitelje će zabavljati grupa „FUN BOX“ i „DJ NO NAME“. 

Na smotri biti će izloženo ukupno 52 uzorka vina koja su obrađena senzornom analizom na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, pod vodstvom Predsjednice povjerenstva za senzorno ocjenjivanje dr.sc. Sanja Radeka. Uz konobe koje će biti otvorene za posjetitelje, članovi udruge  vinogradara i vinara Labinštine "Trs" svim posjetiteljima pružiti će mogućnost kušanja ostalih sorta vina kojih članovi udruge proizvode. A sve posjetitelje osigurana je bogata gastronomska ponuda.

 

Udruga žena Sv.Nedelja "Mendula" organizirati će humanitarnu akciju „ZAJEDNO ZA NATAŠU“ tako što će sklopu smotre vina na svom štandu peći će palačinke. Sav prikupljeni dobrovoljni prihod biti će uplaćen na žiro račun za Natašu koji je tom prigodom otvoren pri OTP banci u Labinu.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu na Skitaču i svojim prilogom pomognu Nataši, a ujedno će i degustirati već poznate palačinke,  a zasigurno i dobru kapljicu vina!

 

Pokrovitelj smotre je TZ Općine Raša, a supokrovitelj je Općina Raša.

 

Zbog održavanja manifestacije za sav promet motornim vozilima privremeno će biti zatvorena nerazvrstana cesta Ravni-Škvaranska-Cerovica-Skitača-Brovinje, u dijelu 500 metara prije ulaza u samo naselje Skitača, i to s obje strane. Cestom se neće moći prometovati od 17 sati u subotu do 5 sati ujutro idućeg dana.

smotra vina vino degustacija skitača 2019 enologija tz općine raša