Nagradne stipendije za najuspješnije stipendiste

Nagradne stipendije za najuspješnije stipendiste

24.12.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika održao je jučer u Velikoj vijećnici Grada Labina prijem za nagrađene stipendiste Grada Labina. Tom prigodom istaknuo je važnost ulaganja lokalne zajednice u znanje i obrazovanje svojih mladih sugrađana koji će preuzeti odgovornost za razvoj i boljitak našega grada. Posebno je pohvalio vrijedne učenike i studente koji su svojim uspješnim ocjenama i visokim prosjekom dodatno stimulirani u visini jedne ili dvije nagradne stipendije.

 

 

Naime, na osnovi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Labina ukoliko u tijeku primanja stipendije na kraju obrazovne školske godine učenik ostvari prosječnu ocjenu 4,60 i više Gradonačelnik može odobriti isplatu jednokratne nagrade u visini jedne mjesečne stipendije. Ukoliko u tijeku primanja stipendije na kraju obrazovne studijske godine student ostvari prosječnu ocjenu 4,00-4,49, Gradonačelnik može odobriti nagradnu stipendiju u vidu povećanja stipendije za narednu studijsku godinu za 10% mjesečno od utvrđenog iznosa stipendije (jedna mjesečna stipendija više). Ukoliko u tijeku primanja stipendije na kraju obrazovne studijske godine student ostvari prosječnu ocjenu 4,50-5,00, Gradonačelnik može odobriti nagradnu stipendiju u vidu povećanja stipendije za narednu studijsku godinu za 20% mjesečno od utvrđenog iznosa stipendije (dvije mjesečne stipendije više). Ukoliko u tijeku primanja stipendije na kraju obrazovne studijske godine student ostvari prosječnu ocjenu 4,80-5,00, Gradonačelnik može odobriti isplatu nagradne stipendije u visini 700,00 kuna.

 

U školskoj/studijskoj godini 2013./2014. pravo na jednokratnu nagradnu stipendiju ostvarilo je četvero (4) učenika u iznosu od 550,00 kuna, 19 studenta u iznosu od 750,00 kuna i 17 studenata u iznosu od 1.500,00 kuna, od kojih 8 studenata s prosjekom većim od 4,80 i nagradnu stipendiju u visini 700,00 kuna.

 

Studenti su ujedno potpisali Anex Ugovora o stipendiranju sukladno Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata i sklopljenih Ugovora o stipendiranju, a vezano za dobivanje nagradne stipendije te su im kao poklon uručene knjige o labinskim velikanima, monografije labinskih umjetnika Mate Čvrljaka, Josipa Diminića i Emila Bobanovića Čolića te knjiga o poznatom labinskom reformatoru Matiji Vlačiću Iliriku. Na prijemu su, uz gradonačelnikam, bili prisutni i Bruno Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina i Eni Babić, Savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport, koji su im čestitali na postignutom uspjehu te poželjeli sretne i uspješne nadolazeće blagdane i novu 2015. godinu.

 

Studenti koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati prijemu neka se radi potpisivanja Anexa Ugovora jave najkasnije do ponedjeljka 29. prosinca 2014. u Grad Labin, soba broj 9/I kat ili na telefon 866-853 i 866-812.

 Zaključak o dodjeli nagradne stipendije.pdf158.63 KB

 

 

stipendije nagrada studenti demetlika prijem