Nagrađeni učenici Osnovne škole "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina

Nagrađeni učenici Osnovne škole "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina

11.7.2022. // Sv-nedelja.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U četvrtak, 7. srpnja načelnica Općine Sveta Nedelja upriličila je prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina.


„Općina Sveta Nedelja tradicionalno nagrađuje najuspješnije učenike naše osnovne škole, a za zavidne rezultate koje ste postigli zaslužne su i vaše učiteljice i učitelji. Uvijek istaknem da je naša škola mala a uspjesi su veliki te ste naš ponos.


Dugi niz godina Općina Sveta Nedelja potiče ulaganje u odgoj i obrazovanje te osim što se stipendiraju svi studenti, svi učenici koji pohađaju nastavu izvan Labinštine, financira se produženi boravak u matičnoj i područnoj školi, a od sljedeće školske godine financirati će se još jedno odjeljenje produženog boravka u matičnoj školi.


Godišnjim donacijama od 20 000,00 kuna nabavili su se u posljednjih nekoliko godina m:bootovi, laserski pisač, prijenosna računala te logopedski aparat, a sve u svrhu modernizacije i digitalizacije škole.


Drage učenice i učenici, od ove godine Općina Sveta Nedelja za vas uvodi dvije novine: obzirom da ste sada na školskom raspustu, ove vam je godine po prvi puta osiguran besplatan autobusni prijevoz za Rabac. Autobus će prometovati svaki radni dan od 18. srpnja do 12. kolovoza kroz Šumber, Ružići, Sveti Martin, Snašiće, Nedešćinu, Vrećari i Štrmac.


Sljedeće školske godine kreće i sportska stipendija kojom će svaki učenik, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji se bavi sportskom aktivnošću, dobiti bon za kupnju sportske opreme.


Iskrene čestitke učenicima na rezultatima, naš ste ponos te čestitke kolegicama i kolegama što ste unatoč izazovima online nastave, postigli i zavidne rezultate kao mentori.” – istaknula je Načelnica.


Za svakog je nagrađenog učenika osiguran bon u vrijednosti od 400 kuna kojeg mogu iskoristiti za kupnju školskog pribora. Učiteljsko vijeće utvrđuje prijedlog učenika za primanje nagrade Općine Sveta Nedelja, a ove su godine predloženi: Sara Vojić, Maris Načinović, Lovro Višnjić, Ana Fonović, Veronika Franković, Fabiana Martinčić, Angelina Pifar, Luka Širol, Nino Kiršić, Viktor Žigant, Ani Poldrugovac, Nikolina Banišić, Agata Miletić Lupetin, Kelly Tomanjik, Leonardo Načinović, Matijas Načinović, Emiio Višković, Mai Poldrugovac, Lamija Kurpejović, Nikol Čekada i Katarina Načinović. Mentori navedenim učenicima su Erna Okanović Višković, Marčela Rajković Crevar, Maja Načinović, Marija Antolović, Marina Antolović, Elvis Vickić, Moris Peruško, Suzana Cvijić – Jeremić i Andrea Kiršić


Pedagoginja škole Erna Okanović Višković zahvalila se u ime kolegica i kolega načelnici na prijemu te pohvalila inicijativu Općine kojom se valorizira rad učenika i njihovih mentora te se nada i budućoj uspješnoj suradnji. Istaknula je da iza svakog uspješnog učenika stoji trud i zalaganje učitelja koji su, unatoč izazovima koji su bili i ove školske godine, pripremili učenike za natjecanja te postigli lijepe rezultate.

općina sveta nedelja irene franković nagrađeni učenici