Nagrađena Malvina Mileta na ''Susretu riječi'' u Bedekovčini

Nagrađena Malvina Mileta na ''Susretu riječi'' u Bedekovčini

8.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Udruga Pinta u suradnji s Općinom Bedekovčina u subotu je organizirala 40. književno-recitalnu manifestaciju "Susret riječi". Od istarskih je pjesnikinja ove godine nagrađena labinska autorica Malvina Mileta za pjesmu na cakavici "Stroh me je perke son ženska". Malvina Mileta iz Vineža, koja živi u Svetoj Nedelji, prošle je godine objavila svoj prvi roman te prvi roman uopće pisan labinskom cakavicom naslovljen "Crni snih".

Svoje su stihove na završnoj manifestaciji "Susreta riječi" kazivale Marija Maretić iz Žminja te pulsko-pomerska autorica Marija Družeta, dok su stihove pulskog autora Daniela Radočaja recitirali glumci.

Prigodom održavanja manifestacije tiskan je i prigodni zbornik, u koji su, osim radova spomenutih autora, uvršteni i oni Labinjanke Suzane Mušković, Pazinjanke Ane Krnjus, Ližnjanca Davora Dužmana, Puljanina Vladimira Gagliardija i Marije Pogorilić iz Rovinjskog Sela. Ove se godine na natječaj prijavilo 112 autora s 443 rada. Između njih stručni žiri, na čelu s dr. Ivom Kalinskim, izdvojio je radove 48 autora koji su uvršteni u zbornik. (V. B.)

 

malvina mileta susret riječi suzana mušković kultura pjesme psjesnik bedekovčina stihovi nagrada