Nagrada Zlatna koza u kategoriji vizualne komunikacije Level52 iz Rapca / posebno priznanje preminuloj autorici skulpture `Zlatna koza` Beti Kranjčević

Nagrada Zlatna koza u kategoriji vizualne komunikacije Level52 iz Rapca / posebno priznanje preminuloj autorici skulpture `Zlatna koza` Beti Kranjčević

9.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svake godine jedan je dan u prosincu rezerviran za dodjelu prestižne nagrade Zlatna koza – Capra d’oro, koju od 1995. dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije. Nagrada je to za izniman doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unaprjeđenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije.


Na poziv za dodjelu nagrade Zlatna koza – Capra d’oro, prigodno objavljenog 27. rujna, povodom Svjetskog dana turizma, pristigle su 23 kandidature raznovrsnih manifestacija, atraktivnih inovativnih i turističkih projekata kao i vizualnih komunikacija. Glavna nagrada najzaslužnijim pojedincima sadržana je u obliku prigodne skulpture koze uz novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna, dok se Povelja Zlatna koza uz novčani iznos od 4.000 kuna dodjeljuje projektima, proizvodima ili aktivnostima kroz četiri kategorije: Eventi, Vizualne komunikacije, Turistički proizvod i Inovativni proizvod.


Turistička zajednica nastoji potaknuti sve sudionike turizma Istre na podizanje kvalitete promocije destinacije, na uvođenje inovacija, na osmišljavanje novih priča upravo kroz dodjelu Zlatne koze – Capre d’oro. Isto tako, ovom se nagradom želi odati priznanje za uloženi trud od strane sudionika, a kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Istre.
Odluku o proglašenju najboljih donosi Povjerenstvo za dodjelu nagrade, kao nezavisno tijelo sastavljeno od šest članova među kojima su dva člana Turističke zajednice te četiri člana koja se biraju među eminentnim stručnjacima iz područja turizma, marketinga i umjetnosti te predstavnika medija zaduženih za praćenje turizma.

 

Turističko vijeće Turističke zajednice Istarske županije imenovalo je ovogodišnje Povjerenstvo za ocjenu kandidatura u sljedećem sastavu:


Anselmo Tumpić, Studio Dota
Eugen Varzić, likovni umjetnik, Poreč
Duško Kišberi, pročelnik kabineta župana
Barbara Ban, novinarka Glasa Istre
Valter Flego, predsjednik TZ Istarske županije
Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije
Svečana dodjela priznanja i nagrada upriličena je u rovinjskom hotelu Lone s početkom u 13:30 sati, uz voditeljicu programa Jelenu Vitasović i glazbenu pratnju Ive Gortan iz Pazina i duo gitara.
Priznanja i nagrade laureatima uručio je predsjednik Turističke zajednice Istarske županije i župan Istarske županije Valter Flego.

Dobitnici nagrade Zlatna koza – Capra d’oro za 2015.

Za poseban doprinos promociji turizma Istre:
Obitelj Fernetich iz Brtonigle: Tullio, Rita, Teo i Luana

Za poseban doprinos promociji turizma Istre, za osobe u inozemstvu,
prema prijedlogu Ureda TZ Istarske županije,
za iskorak u marketinškom segmentu kroz coobrending,
odnosno povezivanje dvije snažne marke: Istre i BMW-a
Astrid Steharnig,
agencija Team4Tourism, Austrija

Dobitnici plaketa Zlatna koza – Capra d’oro za 2015.

Kategorija: Eventi
Beach Majors, Klagenfurt am Woerthersee
za organizaciju događanja
Swatch Beach Volley Major Series Poreč 2015

Kategorija: Inovativni proizvod
Maistra d.d. Rovinj
za inovativan i autentičan turistički proizvod
Hotel Adriatic, Rovinj

Kategorija: Turistički proizvod
Valamar Riviera d.d. Poreč
za Valamar Isabella Island Resort
Otok Sv. Nikola, Poreč

Kategorija: Vizualne komunikacije
Level52 digital media, Rabac
za promotivni film
Cycling in Istria

U spomen na prerano preminulu Beti Kranjčević iz Plomina, autoricu nagradne skulpture Zlatne koze, TZ Istarske županije pripremila je, i uz dodatnu financijsku podršku, uručila obitelji skulpturu za sjećanje na njen rad i doprinos turizmu Istre.

Uz prigodno druženje uzvanika, brojnih turističkih djelatnika, na koncu ove iznimno uspješne turističke godine, dodjela nagrada Zlatna koza – Capra d’oro istovremeno je izvrsna prigoda za veliku zahvalu svima na aktivnom doprinosu i dostignućima u razvoju naše turističke Istre.

Opširnije o nagradi i kandidaturama:
www.istra.hr/zlatna-koza

 

 

beti kranjčević zlatna koza level52 digital medija digitalni mediji turizam tz istre