Načelnik Svete Nedjelje Mohorović Kontošiću prodao zemljište kraj golf-igrališta

Načelnik Svete Nedjelje Mohorović Kontošiću prodao zemljište kraj golf-igrališta

2.9.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sv. NEDELJA – Zakonske izmjene glede ovlasti načelnika i gradonačelnika, nedešćinski je načelnik Srećko Mohorović odlučio iskoristiti za prodaju općinskog zemljišta, objavivši i provevši natječaj za prodaju čak 31 ha općinskog zemljišta po cijeni od oko 30 kuna po metru. Prema zakonskim odredbama, naime, načelnik samostalno odlučuje o ''poslovima'' u visini od 0,5 posto proračunskih prihoda iz protekle godine, ili do 1 milijun kuna, a ova kupoprodaja općinskog zemljišta zapada nešto manje.

 

U ovom je poslu, provedenom dakle u skladu sa zakonskim odredbama, riječ o poljoprivrednom zemljištu, a jedini ponuditelj na natječaju bio je Branko Kontošić, vlasnik na Labinštini (a i šire) poznate tvrtke De Conte. Za oko 120.000 eura Kontošić tako postaje vlasnikom poljoprivrednog zemljišta koje slučajno neposredno graniči s već definiranim golf-igralištem Dubrova. – Ključna stvar je cijena. Zemljište je poljoprivredno, ali uzmemo li u obzir činjenicu da graniči sa sportsko-rekreacijskom zonom, odnosno golf-igralištem Dubrova, dolazimo do sumnje da netko mulja, kaže Mladen Vlačić, SDP-ov vijećnik, koji, zajedno s tri IDS-ova vijećnika, traži izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća s temom o ovoj kupoprodaji. – Gradnja vila i apartmana sigurno ne donosi znatno zapošljavanje, pa ne stoji da je ovo javni interes. Također, načelnik prodaje zemljište bez odgovarajuće stavke u proračunu i mimo programa Vijeća u kojem ova kupoprodaja nije predviđena, kaže Vlačić.

Načelnika Mohorovića dobili smo na mobitel. – Baš vozim i ne mogu sad s vama razgovarati o tome što je javni interes, rekao je načelnik, obećavši da ćemo se čuti sutra.

dubrova srećko mohorović branko kontošić zemljište nekretnine golf golf na dubrovi politika malverzacije izbori2009 golf igralište de conte d.o.o