Načelnik PU Istarske na sastanku s Gradonačelnikom

Načelnik PU Istarske na sastanku s Gradonačelnikom

10.7.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama policijske postaje Labin održan je sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića, načelnika PU Istarske Alena Klabota, njegovog zamjenika Bože Kirina i načelnice PP Labin Đeni Bučić.

Povod susreta bilo je detaljnije upoznavanje načelnika Klabota sa stanjem sigurnosti u Labinu, te suradnji između lokalne zajednice i policije. Raspravljalo se i o aktualnoj temi zaštite javnih prostora. Tema je to potaknuta od strane EU koja svojim djelovanjem želi utjecati na smanjenje rizika od terorističkih i sličnih napada. Iako se rizik nikada neće potpuno ukloniti, smjernice utvrđene ovim operativnim planom EU-a mogu pomoći svima da uklone znatne nedostatke u zaštiti javnih prostora.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom. Jedna od tema bila je i rješavanje prometnih problema tijekom turističke sezone što je posebno zanimalo načelnika PU Istarske obzirom na već toliko puta ispričanu priču oko prometnih redara.

„Drago mi je da smo se dotakli ove teme i zahvaljujem načelniku na razumijevanju i pruženoj suradnji. Zahvaljujući razumijevanju gospodina Klabota i u duhu naše suradnje mogu reći kako će već ovih dana naši redari biti  na terenu zajedno sa službenikom policije. Suradnja je to koja će se nastaviti i dalje i koja nama kao lokalnoj zajednici puno znači, a mogu reći da će nam u ovim ljetnim mjesecima biti od nemjerljive pomoći“ – zaključio je gradonačelnik Glavičić.

pu istarska valter glavičić alen klabot đeni bučić policija prometni redar