Načelnik Općine Sveta Nedelja: Najveća kapitalna investicija bila je izgradnja dječjeg vrtića

Načelnik Općine Sveta Nedelja: Najveća kapitalna investicija bila je izgradnja dječjeg vrtića

26.1.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

S punjenjem općinskog proračuna više su nego zadovoljni, iako on realno iznosi 11 milijuna kuna. Nisu, međutim, i ne mogu biti zadovoljni time što je država visoko centralizirana država, država koja decentralizira obaveze, predškolski odgoj, obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, vatrogastvo i drugo, a centralizira sredstva.

Prošlu 2018. godinu u Općini Sveta Nedelja posebice će pamtiti po najznačajnijoj investiciji, izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u naselju Vrećari što je zasigurno jedna od najvećih kapitalnih investicija i potvrda brige općine za djecu rane i predškolske dobi.

- Briga o djeci kroz kvalitetan sustav predškolskog odgoja, složit ćete s samnom, spada među najvažnije zadatke i obveze koje lokalna vlast ima prema građanima, zato, osobno držim, da je dječji vrtić u Vrećarima najbolji posao koji je Općina Sveta Nedelja odradila u prošloj 2018., govori općinski načelnik Gianvlado Klarić.

Da je više novca bili bi zadovoljni

- U ovoj 2019. godini očekujem realizaciju svih planiranih ulaganja i to kako u komunalnu infrastrukturu na području naše Općine, tako i u sve sfere javnog života a to su briga o djeci, odgoj i obrazovanje, zdravstvena zaštita, socijalna skrb, kultura, sport, civilna zaštita, vatrogastvo, promet. Od značajnijih ulaganja u komunalnu infrastrukturu izdvojio bih proširenje groblja u Nedešćini, izgradnju dijela zaobilaznice u naselju Štrmac, asfaltiranje nerazvrstane ceste Cere – Sveti Martin, izgradnju javne rasvjete. Pored toga, moram istaknuti da očekujem i realizaciju planirane rekonstrukcije i prenamijene dijela zgrade Doma kulture „Poldrugo Valentin“ u Nedešćini, u kojemu je smještena općinska uprava.

S punjenjem općinskog proračuna više su nego zadovoljni, iako on realno iznosi 11 milijuna kuna. Nisu, međutim, i ne mogu biti zadovoljni time što je država visoko centralizirana država, država koja decentralizira obaveze, predškolski odgoj, obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, vatrogastvo i drugo, a centralizira sredstva. Stoga, da im je više sredstava bili bi zadovoljniji, ističe Klarić. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

gianvlado klarić politika dječji vrtić vrećari vrećari dječji vrtić ids investicije