Na Rabačkoj rivi održan 6. Bio Market

Na Rabačkoj rivi održan 6. Bio Market

16.9.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na Rabačkoj rivi održan je 6. Bio Market, sajam ekoloških proizvoda. Stolovi su biti ispunjeni domaćim proizvodima, hranom koja stiže iz ekoloških vrtova, maslinovim uljem, vinima, pršutom i suhomesnatim proizvodima, bučinim proizvodima, raznim vrstama sira, meda i pčelinjim proizvodima, smokvama, kozmetikom, samoniklim biljem, proizvodima od lavande, smilja, lana i konoplja te mnogim drugim certificiranim ekološkim proizvodima. Mogli su se kušati i razni namazi gljivarskog društva Martinčica iz labina. Posjetitelje je zabavljao bend Acoustic Lounge Trio. Održana je i radionica sirove hrane sa degustacijom Tine Uglješić, autorice bloga Zelenarium. Radionica je bila zamišljena da se uz ležernu atmosferu kroz razgovor i zabavu nauči i sazna više o sirovoj hrani i kako je pripremiti.

-Krenuli smo 2013., drago mi je da smo tako rano krenuli sa promocijom ekoloških proizvoda. Želimo poticati ponudu i potražnju za eko proizvodima na našem području, već tri-ćetiri OPG-a na Labinštini orjentirala su se na ekološku proizvodnju hrane. U tom smislu pratimo svjetske trendove u razvijenim zemljama, rekla je Mirela Faraguna, voditeljica LAG-a Istočna Istra. Izlagači su bili iz cijele Labinštine pa i šire. Milan Buršćić, pršutar iz Vodnjana i vlasnik OPG-a Buršić česti je gost na Rabačkoj rivi gdje je svoje proizvode izlagao petkom na Life style sajmu.

-Pohvalio bih TZ Labin-Rabac i LAG Istočne Istre jer si daju truda. Mi koji to radimo i živimo imamo što pokazati i ponuditi. Ta reklama je dobra za nas i cijelu Hrvatsku. Ljudi vide da radimo, da se mučimo i trudimo i da iza toga dolaze rezultati, rekao je Buršić. Wiliam Negri iz Labina vlasnik OPG-a Negri olive izložio je svoje maslinovo ulje.

-Mislim da je jedan od naših uspjeha i ovaj Bio market, on je dio svih događanja ovoga ljeta. Rijetki znaju da je Labin među dvjesto Bio gradova u asocijaciji koja se zove Cita del Bio sa sjedištem u Torinu. Upravo zbog toga je Bio market nešto posebno jer imamo sve više pobornika bio hrane, rekao je Negri. Na susjednom štandu svoja je vina Fuhtar izložio Valter Licul, predsjednik udruge vinara i vinogradara Labinštine “Trs“.

-Bio market je još jedna u nizu uspješnih manifestacija, važna ne samo za turiste i posjetitelje našeg kraja nego i za domaće ljude. Prilika je to da se promoviramo, predstavimo naše proizvode, nešto prodamo i ostvarimo nove kontakte sa novim klijentima i kupcima. Na Bio marketu je vrlo lijepo, dobra atmosfera i muzika, svaka čast LAG-u Istočna istra na organizaciji, zaključio je Licul. (Branko BIOČIĆ)

bio market rabac lag istočna istra