Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno čak 111 doza krvi - prvodarivatelja bilo je 11 / Dario Dobrić krv darovao 116.put

Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno čak 111 doza krvi - prvodarivatelja bilo je 11 / Dario Dobrić krv darovao 116.put

4.1.2017. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Labinu po mnogočemu će nam ostati u sjećanju.

Velikom odazivu, kakav je zadnji put bio rekordne 2009. godine, vjerujemo da je kombinirano pridonio duh vremena darivanja, vrijeme godišnjih odmora, ali i apel upućen u nacionalnim medijima koji se doduše nije odnosio na našu regiju, ali je podsjetilo naše darivatelje da mnogim ljudima i život i zdravlje ovise o ovom humanom činu.

 

Krv je jučer došlo darovati mnogo bračnih partnera te roditelja i djece koji daruju krv, što nas posebno raduje.

Akciji je pristupilo 120 darivatelja, od kojih je krv darovalo njih 111, a prvodarivatelja bilo je 11: Ivan Batičić, Mikela Beloč Barbić, Dean Geček, Goran Glavičić, Jelena Gregov, Martina Milotić, Tina Peteani, Karmen i Mirjana Rabar, Hany Tutan i Vjekoslav Kos.

 

Rekorder akcije bio je Dario Dobrić, koji je krv darovao 116-i put.

Svima koji su akciji pristupili zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju pri čekanju na svoj red za pregled i darivanje, te im još jednom želimo puno zdravlja i radosti u Novoj!

 

Naredna akcija u Labinu se planira 30. siječnja.

 

 

akcija darivanja krvi krv humanost crveni križ labin crveni križ život