NA PRAGU STOTOG: Nevjerojatni Ivan Stanić u norveškom Tromsou istrčao svoj 99. maraton!

NA PRAGU STOTOG: Nevjerojatni Ivan Stanić u norveškom Tromsou istrčao svoj 99. maraton!

20.6.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Istarska atletska legenda Ivan Stanić još nas je jednom podsjetio o kakvoj se sportskoj veličini radi. Naime, otputovao je prošlog tjedna u Tromso, najsjeverniji veliki grad u Norveškoj, gdje je istrčao svoj 99. maraton, Midnight Sun Marathon. Nastupao je tamo kao jedini maratonac iz Hrvatske i kao član TK Albona Extreme.

Kako je sam rekao, išao je više u razgledavanje grada dugo 42.195 metara, a manje po rezultat, ali ako kažemo da je završio kao osmi u svojoj starosnoj kategoriji, možda je sve rečeno. Odličnim rezultatom 3:35:03 ukupno je zauzeo 156. mjesto među više od 6000 natjecatelja.

Zanimljivost ovog grada i maratona je ta da trenutno traje polarni dan, odnosno nema noći što je sigurno raritet za doživjeti. Sama utrka trčala se po ugodnih 13°, a tradicionalnom maratonu je to bilo čak 32. izdanje. Što je sada ispred Ivana Stanića?

Jasno, stoti maraton. Gdje će se on odviti – tamo gdje je sve počelo u rodnom Tupljaku ili u nekoj od svjetskih metropola, ostaje za vidjeti. Već smo dogovorili novi intervju sa Stanićem, čim skine jaknu u Tromsou i obuče kratke rukave u Tupljaku.


Istrasport


ivan stanić sport trčanje maraton tk albona extreme