Na području PU Istarske će se sutra, 24. kolovoza od 9 do 14 sati provesti akcija nadzora brzine kretanja vozila

Na području PU Istarske će se sutra, 24. kolovoza od 9 do 14 sati provesti akcija nadzora brzine kretanja vozila

23.8.2017. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na području Policijske uprave istarske, u prvih sedam mjeseci 2017. godine, dogodilo se 1217 prometnih nesreća, od kojih 11 nesreća s poginulim osobama, 408 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i  798 nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama stradalo je 555 osoba: 11 osoba je smrtno stradalo, 85 osoba je teško ozlijeđeno, a 459 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozlijede.

Najčešća greška vozača zbog koje su se događale prometne nesreće bila je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, zbog čega se dogodilo 309 prometnih nesreća, što čini udio od 25% u ukupnom broju prometnih nesreća.

Radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica te poštivanja prometnih propisa, na području Policijske uprave istarske će se sutra, 24. kolovoza od 9 do 14 sati, provesti prometna akcija ''''Nadzor brzine kretanja vozila''''. Za vrijeme prometne akcije, policijski službenici mjerit će brzine kretanja vozila i prema vozačima koji prekorače brzinu, poduzimati represivne mjere.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu, pozivamo vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine kretanja.

pu istarska policija brzina radari