Na području Labina kockao s krivotvorenih novčanicama

Na području Labina kockao s krivotvorenih novčanicama

11.5.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta su u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Labin proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni tijekom travnja na području Sjeverne Makedonije nabavio krivotvorene novčanice u apoenima od 200 i 500 eura te ih je donio u Hrvatsku. Potom je u noći s 8. na 9. svibnja u jednom automat klubu na području Labina, tijekom igre na sreću, u više navrata stavio u optjecaj 11 krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 eura.

Policija je ubrzo ušla u trag osobi koja je koristila krivotvorene novčanice te su policijski službenici jučer obavili pretrage osumnjičenika i doma kojeg koristi na području Labina. Prilikom pretraga pronašli su još deset novčanica u apoenu od 200 eura i osam novčanica u apoenu od 500 eura.

Policija je privremeno oduzela krivotvoreni novac, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovom postupku.

kockanje krivotvorene novčanice kazneno djelo