Na ovogodišnju Valamar Trail utrku stižu trkači iz 14 država

Na ovogodišnju Valamar Trail utrku stižu trkači iz 14 država

27.9.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Subota, 28. rujna rezervirana je za Valamar Trail utrku koja u Rapcu okuplja najbolje domaće i strane trail trkače iz čak 14 zemalja. Utrka starta i završava u Valamar Collection Girandella Resortu, a sudionici će imati prilike trčati po jednoj od najljepših staza u Hrvatskoj koja već tradicionalno privlači velik broj rekreativnih i profesionalnih trkača iz Europe i SAD-a.

Utrka Valamar Trail s čijih se staza pruža očaravajući pogled na Istru, Kvarnerski zaljev i otoke namijenjena je svima - od vrhunskih trail trkača do rekreativaca, a i ove se godine sudionicima nude tri različite staze: GREEN (11,2 km), BLUE (35,1 km) i RED (61,1 km).

Start svih utrka je u subotu u prijepodnevnim satima ispred Sundance Beach Cluba u sklopu Valamar Collection Girandella Resorta, nastavljaju prema vrhu Standar s kojeg se prostire pogled na cijeli Kvarner i Cres. Staza prolazi i kroz Stari Grad Labin i brdo Gora Glušići s pogledom na cijeli Raški zaljev, a posebno se ističe zadnji dio staze koji se od Duge Luke do Rapca trči uz more.

 

„Već šestu godinu zaredom trudimo se i rekreativcima i vrhunskim sportašima ponuditi kvalitetnu utrku, a dokaz da smo u tome uspjeli je i iznimno veliki interes sudionika. Osim vrhunskih staza, sudionici imaju prilike uživati u prekrasnoj prirodi te pogledima na zaljev i otoke što ovu utrku čini još posebnijom. Sretni smo što ove godine možemo predstaviti i neke novitete poput LiveRun i LiveInfo aplikacija za praćenje utrke uživo“, naglasio je Alen Paliska, direktor utrke.

 

Potencijal Valamar Traila prepoznali su i iz Outdoor Race World Tour-a.

 

„Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da u 2020. godini Valamar Trail postane jedna od deset svjetskih utrka u Outdoor World Race Tour-u o čemu trenutno pregovaramo. Naš je cilj promocija destinacija i upoznavanje sudionika s novim prekrasnim mjestima u svijetu, a Rabac bi se u našu priču svakako dobro uklopio. Osim prekrasnog krajolika, vaša destinacija nudi brojne sadržaje za trkače, ali i njihove obitelji koje s njima često prate ovakva događanja“, istaknuo je Dani Buyo, glavni izvršni direktor Outdoor Race World Tour-a iz Andorre.

 

Da spoj predivne prirode Rapca i Labina nudi brojne mogućnosti za aktivan odmor i time posebno privlači i strane i domaće sudionike naglasio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

 

„Valamar Riviera prepoznao je potencijal koji ovaj dio Istre ima te strateški aktivno sudjeluje u razvoju destinacija u kojima posluje. Svojim gostima i posjetiteljima želimo ponuditi što više dodatnog sadržaja, uključujući i kvalitetne sportske manifestacije poput ove“, zaključio je Sinožić.

 

Od ovog izdanja Valamar Traila uvodi se LiveTrail sustav koji će omogućiti korištenje aplikacije LiveRun. Tako će trkačima dolaziti notifikacije o vremenu i trenutnom rezultatu na svakoj kontrolnoj točki te će moći pratiti uživo druge trkače u utrci. LiveRun aplikacija prilagođena je za korištenje na pametnom satu te će sudionici moći koristiti opciju direktnog kontaktiranja organizatora u slučaju odustajanja, nezgode i slanja SOS poruke. Jedna od opcija je i ghost runner koja prati tempo trkača kako bi se ostvario željeni rezultat na utrci. Također, gledateljima će biti dostupna aplikacija LiveInfo koja im omogućuje da svoje favorite prate uživo.

Utrka se ističe i po tome što je jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja je certificirana od strane Svjetske trail federacije, a ujedno je i pozivna utrka za Outdoor Race World Tour, seriju svjetski poznatih trail i pustolovnih utrka poput Andorra Ultra Trail, Ultra Madeira Trail te Everest Trail Race. Inače, utrku organizira Sport Box u suradnji sa SRK Alba iz Labina uz potporu Valamar Riviere i TZ Labin Rabac.

„TZ Grada Labina snažno podupire manifestacije kao što je Valamar Trail jer one su najbolji način promocije naše destinacije kao destinacije aktivnog odmora. Cilj nam je profilirati Rabac i Labin kao poželjnu outdoor destinaciju, a veseli nas da sve više posjetitelja tijekom cijele godine uživa u outdoor aktivnostima. Čestitamo organizatorima na odlično obavljenom poslu i zahvaljujemo Valamar Rivieri na izvrsnoj suradnji u realizaciji zajedničkih ciljeva u razvoju naše lokalne destinacije,“ istaknula je Silvija Kos Pifar, predstavnica TZ Grada Labina.

 

Aktivnosti i natjecanja poput ovoga smjer su u kojem se razvija turizam u ovom dijelu Istre, to je potvrdio i zamjenik gradonačelnika grada Labina Zoran Rajković.

 

„Grad Labin se opredijelio u pogledu proširenja turističke ponude koja uključuje outdoor aktivnosti, a koje se uglavnom odvijaju u pred i posezoni i doprinose produljenju same sezone. Tako nas, uz šesto izdanje Valamar Traila uskoro očekuje i međunarodna biciklistička utrka CRO RACE“, dodao je Rajković.

 

Sve informacije o utrci, kao i rezultati bit će dostupni u sklopu LiveTrail sustava.


valamar trail utrka rabac trail alen paliska