Na OPG-u Beletić Company izgladnjela i uginula stoka

Na OPG-u Beletić Company izgladnjela i uginula stoka

7.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Veterinarska inspekcija u pratnji policije jučer je na OPG-u Beletić Company u Čepićkom polju pronašla niz uginulih i zapuštenih domaćih životinja - ovaca, goveda, svinja i pasa. Inspekcija je obavljena zahtjev Općine, koja je od građana u protekle tri godine dobivala prijave o lutajućoj stoci koja uništava usjeve.

- ''Povijest bolesti'' je izuzetno duga. Beletić se oglušio na sve naše opomene te molbe i zahtjeve da problem riješimo razgovorom. Radi se o osobi totalno neodgovornog ponašanja. Ubuduće ćemo svaki njegov prekršaj evidentirati i reagirati u skladu sa zakonom, kaže načelnik Valdi Runko.

Poseban problem su psi koji su se nekontrolirano kotili. Općina je svojedobno petnaestak jedinki zbrinula uz pomoć Veterinarske stanice Poreč, ali ostala su dva čopora koja se nisu dala uhvatiti ili omamiti. Lutaju poljima između Beletićeve gospodarske zgrade i pruge i uništavaju divljač u tom području.

Veterinari su jučer oko zgrade zatekli devet pasa, od kojih su dva cijepili i čipirali kao gospodarski korisna, a preostale uspavali. Također, pazinska Agroproteinka je kao ovlaštena tvrtka uklonila uginule životinje.

Čini se da je Beletićevo imanje dovedeno u kakav-takav red, zasad. (R. S.)

opg beletić company čepićko polje izgladnjelost domaće životinje veterinarska inspekcija