Na Međunarodni dan učitelja gradonačelnik Glavičić posjetio labinske osnovne škole

Na Međunarodni dan učitelja gradonačelnik Glavičić posjetio labinske osnovne škole

5.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na Međunarodni dan učitelja koji se obilježava 5. listopada profesore i ravnatelje labinskih osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić posjetio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

„Nemjerljiva je vaša uloga u životu svakog od ovih malih ljudi koji nas okružuju i zbog kojih smo, prije svih, danas ovdje. Zahvaljujem svim učiteljima, ali i drugim djelatnicima stručnih i tehničkih službi na svakom danu i satu koji bezuvjetno posvećuju najvažnijem ulogu u našu budućnost – djeci. Svjesni smo da su učitelji kontinuirano potplaćeni kadar, s obzirom na važnost, složenost i predanost ovom specifičnom poslu. Grad Labin, iako nažalost nije nadležan za njihove dohotke, stat će u svakoj prilici uz učitelje kod njihovih inicijativa, uz fokus na ono na što možemo utjecati - poboljšanje prostornih i materijalnih uvjeta škola.“ – izjavio je gradonačelnik Glavičić prilikom posjeta labinskim osnovnim školama.

Ovom prilikom Gradonačelnik je u druženju sa profesorima, ravnateljima ali i djecom naših škola, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi popričao o raznim planovima i investicijama koje je Grad Labin realizirao te planovima za naredno razdoblje, a s mališanima u OŠ Matije Vlačića sudjelovao je i u nastavi – na satu hrvatskog jezika.

Međunarodni dan učitelja datumski se poklapa s obilježavanjem Dječjeg tjedna u Republici Hrvatskoj. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema najmlađima: „Ljubav djeci prije svega“.

Da su djeca nemjerljivo važan, ključan dio naše zajednice, Grad Labin ne podsjeća samo formalnostima poput posjeta vrtićima i školama uz dodjelu prigodnih darova. Višegodišnji rad i ulaganja u predškolski odgoj, školstvo i stipendije okrunjen je s tri uzastopne nacionalne nagrade u segmentu demografije i rada s mladima, a trajni programi poput karijernog usmjeravanja osnovnoškolaca, programa produženog boravka ili dualnog modela stipendiranja dokaz su da će ulaganja u djecu i mlade, kako onog infrastrukturnog tako i onog manje vidljivog ali jednako važnog, koje se tiče izravnog radu s njima, biti sve više.

međunarodni dan učitelja učitelji