Na Labinštini u listopadu 709 nezaposlenih osoba

Na Labinštini u listopadu 709 nezaposlenih osoba

18.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem listopada 2008. godine pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula evidentirano je 5063 nezaposlenih osoba. U usporedbi sa prethodnim mjesecom broj  evidentiranih nezaposlenih osoba povećan je za 15,96 posto. U odnosu na isto razdoblje protekle godine broj evidentiranih nezaposlenih osoba manji je za 1,58 posto.

Tijekom listopada ove godine, a u usporedbi sa prethodnim mjesecom sve ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilježe porast registrirane nezaposlenosti dok se ispostava Labin nalazi na prvom mjestu sa 31,4 posto.

U ispostavi Labin za listopad 2008. godine evidentirano je 709 nezaposlenih osoba od kojih je oko 62 %  žena.

Gledajući nezaposlene osobe prema razini obrazovanja po ispostavi Labin zabilježeno je 55 evidentiranih nezaposlenih osoba bez škole ili nezavršenom osnovnom školom, dok 179 nezaposlenih ima završenu osnovnu školu. Srednju školu u trajanju od tri godine ima 280 evidentiranih nezaposlenih osoba te 147 nezaposlenih sa srednjom školom u trajanju od četiri godine.

Dvadeset i sedam evidentiranih nezaposlenih osoba završilo je višu školu dok je 21 nezaposlena osoba sa završenim fakultetom, magisterijem ili doktoratom.

nezaposlenost standard radno mjesto HZZ Labinština