Stampar M - Stampar

Na Labinštini se malo građana odlučilo za kupnju sufinanciranih A+++ kućanskih uređaja

Na Labinštini se malo građana odlučilo za kupnju sufinanciranih A+++ kućanskih uređaja

9.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Mogućnost sufinanciranja kupnje A+++ kućanskih uređaja u sedam je dana iskoristilo 7254  građana kojima država daje poticaj od 800 kuna i ta se brojka mijenja iz sata u sat, a najviše se kupuju perilice za rublje. Na Labinštini se uređaji mogu kupiti u Mond commercu, Vezo Commercu i Salonu namještaja Noina Arka.

Do danas je međutim bilo više zainteresiranih za kupnju, nego što je uređaja prodano, a i kod nas se najviše prodalo perilica za rublje, jer su one i najjeftinije. U Vezo commercu sklopljeno je saznajemo 6 ugovora za kupnju perilica za rublje, dok su se za ostale uređaje poput zamrzivača i hladnjaka građani samo interesirali za cijenu.

U Salonu namještaja Noina Arka nije prodan niti jedan uređaj, a nije bilo niti prevelikog interesa. Doduše saznajemo kako im njihovi dobavljači nisu uspjeli još uvijek niti dostaviti potrebnu dokumentaciju.

U Mond commercu kažu da zainteresiranih ima, ali su dosad prodali svega 4 perilice za rublje, a rezerviran je i jedan hladnjak. Podsjetimo da je Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih kućanskih uređaja objavljen je u srijedu, 3. lipnja.  Građanima država sufinancira kupnju A+++ hladnjaka, zamrzivača, hladnjaka sa zamrzivačem, perilica posuđa, perilica rublja i sušilica na prodajnim mjestima diljem Hrvatske, a država je osigurala 8 milijuna kuna za 10.000 uređaja.

 

 

besplatna reklama reklama energetski učinak kućanski aparati sufinanciranje