Na labinskim prometnicama lani evidentirane 334 prometne nesreće

Na labinskim prometnicama lani evidentirane 334 prometne nesreće

15.1.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Iz Policijske postaje Labin doznajemo da je tijekom prošle godine na prometnicama koje pokrivaju evidentirano 334 prometne nesreće, što je 12 posto više u odnosu na 2008. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su dvije sa poginulom osobom dok je u 2008. bila jedna poginula osoba. Evidentirano je 109 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama te 223 sa materijalnom štetom što je povećanje u odnosu na 2008. za 19 posto.  Osim dvije smrtno stradale osobe prošle godine 19 je osoba zadobilo teške tjelesne ozlijede, a 138 osoba zadobilo je lakše tjelesne ozlijede. Kao najčešća uzrok zbog kojeg dolazi do prometnih nesreća jest vožnja nepropisanom  brzinom. Lani je to bio slučaj u čak 35 posto prometnih nesreća, a najčešći su uzrokovatelji vozači životne dobi od 18 do 25 godina.

Vožnja pod utjecajem alkohola evidentirana je u 44 prometne nesreće. Tijekom prošle godine utvrđeno je ukupno 2.018 prometnih prekršaja od kojih su najbrojniji prekršaji prekoračenja brzine kretanja. 247 osoba zatečeno je za volanom pod utjecajem alkohola.

Labinska policija evidentirala je 42 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Iz Policijske postaje Labin poručuju kako će i ove godine djelovati kao represivno tako i preventivno u vidu edukativnih predavanja. 

 

prometna nesreća crna kronika labin policija statistika prekršaj