Na Labinšćini ove subote bogat izbor fešti

Na Labinšćini ove subote bogat izbor fešti

2.8.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na Labinšćini je za ovu subotu najavljeno toliko fešti i događanja da se teško odlučiti kamo otići i na povratku ostati - trijezan. Protekle subote otkazana Izložba vina Labinšćine u Svetom Martinu na blagdan svete Ane, što je razljutilo dio ovdašnjih ljudi, održat će se u subotu navečer. Kao što smo javljali izložba vina je odgođena intervencijom sa strane  budući da su istodobno održane dvije manifestacije - u Kršanu dobro posjećen Krafi fest i druga događanja u povodu Dana Općine, a na Dubrovi 36. po redu Labinske konti, gdje se okupilo tek nekoliko stotina ljubitelja narodne glazbe i plesa.

Uz kazališna kazivanja u sklopu trećeg Festivala vizualnog kazališta u starom Labinu, u Pićnu će se održati festival legendi, a u Ravnima, turističkom mjestu poznatom po vodi iz cisterne gostoljubivi domaćinu uz samu plažu pripremaju sportska nadmetanja i ribarsku feštu. Dok za Pićan još nije poznato da li će se uprizoriti i legenda o nekada dva nerazdvojna prijatelja Đanetu i Branketu u režiji najpoznatijeg redatelja na istarskoj političkoj sceni poznatog po kodnim nazivom Papaći, u  Ravnima će domaćini po gotovo simboličnim cijenama uz domaće vino nuditi odlične friške lokarde uz mnogo pozitivne atmosfere i obvezno noćno kupanje.

Već u utorak će se tradicionalno hodočastiti Majci Bojžoj od Drenja u Šumberu uz feštu poznatu kao Petangošt, koja se za, razliku od svete Ane u Svetom Martinu, ne može odgoditi ni da padaju, kako se zna reći, sjekire!

fešta labinština Festival vizualnog kazakišta Ravni ribarska fešta izložba vina petangošt