Na jedno uho im gre unutra, na drugo van!

Na jedno uho im gre unutra, na drugo van!

30.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - Za hladnog i burovitog subotnjeg jutra upitali smo prolaznike na labinskoj tržnici i ispred jednog trgovačkog centra po čemu će pamtiti ovu godinu te je li se nešto važnije napravilo u njihovoj sredini u 2008. Zanimalo nas je i što očekuju u novoj godini.
Alvin Tucić, Labin: - Danas se ženim pa ću po tome pamtiti 2008.! Makar, nisam optimist za iduću godinu, stići će nas ta kriza, bit će loše financijski. Bolje da ne pričam o realiziranom na Katurama, gdje živim, budući da ni s čim nisam zadovoljan. Trebalo je ondje urediti trg, napraviti nam korzo. Jer, ne možete na miru odmoriti u kafiću i pustiti dijete da se samo igra s obzirom na to da auti krše zabranu prometovanja onim našim »trgom«. Dobili smo novi trgovački centar, dogodine će se graditi još zgrada pa ćemo ostati i bez ono malo zelenih površina.
Merima Durmić, Raša: - Bilo mi je sve super ove godine, pogotovo zdravlje, za razliku od prošlih. Hvala bogu, bilo je i posla. To dvoje je i najvažnije, drugo će doći. E da, riješila sam si i stambeno pitanje! Ljudima i inače fali optimizma, svi su previše čangrizavi. U Raši… ma, svaka čast i za ovo malo što su uredili, pločnike i slično, jer i ne može se više s ono malo novca. Ali, trebalo bi napraviti dobro dječje igralište, i to ograđeno.
Azira Alić, Labin: - Ove sam se godine zaposlila pa ću je se po tome sjećati. Nemam straha od krize koju najavljuju, već se nadam produženju ugovora na radnom mjestu. U Labinu se, iskreno, dosta toga obnovilo; recimo, fasade zgrada, a i okoliš je primjetno uređeniji.
Mirko Peša, Plomin: - U Plominu se već godinama ništa ne radi. A mogli bi zgotoviti mrtvačnicu, sagraditi šetnicu koju najavljuju, kanalizaciju… Osobno, godina k''''o godina. Radim i bok! Svi najavljuju neku krizu, ali ne zamaram se time. Nek'''' bude kao ove, posla i zarade, to mi je dovoljno.
Gianni Blasina, Labin: - Najviše me je pježalo kad su se školarci preko interneta ujedinili i pobunili. Svi su mislili da spavaju, ma oni su pametni. Ja, evo, već 20 godina, tražim da mi riješe tu prilaznu cestu prema kući koju sam platio. S druge pak strane, stranom investitoru, onom u Malim Kosima, prometnicu odmah grade, pojašnjavajući da su mu je dužni osigurati. U to su mjesto potegnuli i vodovod, iako je bilo logičnije da vodu najprije osiguraju naseljenijim Velim Kosima. Prošao sam sve gradonačelnike, od Brkarića do Demetlike, ali, pogledaj, na jedno uho in gre nutra, na drugo van.

I. RADIĆ

anketa labinjani