Na državnom natjecanju u Opatiji kvartet klarineta OGŠ Matka Brajše Rašana osvojio 3. nagradu

Na državnom natjecanju u Opatiji kvartet klarineta OGŠ Matka Brajše Rašana osvojio 3. nagradu

5.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na 48. državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji, koje se održavalo od 1.-4. prosinca 2010. u Opatiji, OGŠ Matka Brajše Rašana predstavljao je kvartet klarineta u sastavu: Toni Kranjac, Eni Britvarević, Borna Fable i Sabrina Stojaković. Svi su učenici 3. razreda OGŠ, a mentor im je profesor Tonči Trinajstić.

 

Osvojili su 3. nagradu s visokih 92,80 bodova. Natjecali su se u skupini kvarteta I. kategorije s kvartetima iz različitih glazbenih škola diljem Hrvatske - gudačkim kvartetom iz Zagreba, kvartetom saksofona iz Jastrebarskog, kvartetom tamburica iz Đakova, i dr.

Natjecanje je organizirano prema vrsti i kategoriji komornih sastava: natječu se glasovirska dua, glasovir za 6 i više ruku, zatim ostala dua, tria, kvarteti te sastavi od 5-12 članova - svaki prema dobnim skupinama učenika podijeljenih u 5 kategorija. Natjecalo se ukupno preko 120 komornih sastava. Ocjenjivački sud u sastavu: T. Ninić, R. Penezić, L. Horvat Dunjko, J. Zlatar i I. Römer pohvalio je na okruglom stolu rad naših učenika, a oni su se vratili puni oduševljenja i s motivacijom za daljnje vježbanje i još puno novih uspjeha!

Melita Lasek

 

 

ogš matka brajše rašana tonči trinajstić komorni sastav glazba toni kranja eni britvarević sabrina stojaković borna fable