Na Danima Istre u Vojvodini i Roberta Razzi i Elis Lovrić

Na Danima Istre u Vojvodini i Roberta Razzi i Elis Lovrić

5.2.2008. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ovog vikenda, 8, 9, i 10. veljače održati će se već tradicionalni Dani Istre u Vojvodini, najavili su Oriano Otočan, Vladimir Torbica i Lucija Debeljuh.Dani Istre u Vojvodini održavaju se svake druge godine i rezultat su desetogodišnje suradnje Vojvođanske i Istarske regije koje su po mnogočemu slične, između ostalog i po tome što promoviraju proeuropsku politiku, toleranciju i ljudska prava, ali su i gospodarski najrazvijenije regije bivše Jugoslavije.

Ove je godine na redu dogovor oko suradnje dvaju sveučilišta i to novosađanskog i pulskog, koje je rezultat dugogodišnje iznimno plodonosne suradnje dviju regija, naglasio je Otočan.Lucija Debeljuh je istaknula kako ovogodišnje predstavljanje istarskih žena u Vojvodini ima za cilj ne samo promoviranje prava žena kako to već klasično biva, već se ide korak dalje odnosno naglasak će biti na aktivnom sudjelovanje žena na svim poljima političkog, kulturnog i gospodarskog života.

Želja je pomicanje odnosno rušenje granica kada je riječ o kulturi i kulturnoj suradnji, mada dvije županije imaju i vrlo bogatu gospodarsku suradnju koja je također rezultat upravo ovakvih međusobnih predstavljanja. Osim programa koje će brojna delegacija obaju regija posjetiti zajedno, Istarske će umjetnice, Tamara Obrovac, Roberta Razzi i Elis Lovrić sva tri dana predstavljati Istru po različitim mjestima, uglavnom u Subotici, Novom Sadu i Zrenjaninu. Polazak za Vojvodinu predviđen je u petak, rano ujutro, a povratak u ponedjeljak ujutro i očekuje se povratna informacija o ostvarenoj suradnji i međusobnim prijateljskim odnosima dviju regija

Roberta Razzi Elis Lovrić Dani Istre u Vojvodini tradicija kultura pjesnikinje