Muzej, rudnik ili palača? Narodni muzej Labin jedan je od 10 najoriginalnijih u Hrvatskoj - posjetite ga za svjetski dan muzeja 18. 5.

Muzej, rudnik ili palača? Narodni muzej Labin jedan je od 10 najoriginalnijih u Hrvatskoj  - posjetite ga za svjetski dan muzeja 18. 5.

2.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Međunarodni dan muzeja 18.05.2011. idealan je za posjet Narodnom muzeju u Labinu, po izboru Lonley planeta jednom od 10 najoriginalnijih muzeja u Hrvatskoj. Najatraktivniji dio muzeja smještenog u baroknoj palači Battiala-Lazzarini, nalazi se u podrum gdje je uređena replika rudarskog okna koja podsjeća na bogatu prošlost labinskih rudnika. Interaktivne karte i fotografije na info displejima provest će vas od prapovijesti do današnjeg Labina. U Memorijalnoj zbirci Matije Vlačića Ilirika saznajte kako je ovaj labinski renesansni filozof postao luteranski reformator i najbliži suradnik Martina Luthera te uspio imati čak 19 djece! Razgledajte i njegova najvažnija djela  „Magdeburške centurije“ – povijest crkve u 13 tomova te „Ključ Svetog pisma“.

Dan otvorenih vrata 18. 5., ulaz besplatan.
Narodni muzej Labin, 1. svibnja 6, Labin, tel: +385 (0)52 852-477. Radno vrijeme: pon-sub 10-13 h

 

http://www.croatiantraveller.net/muzej-rudnik-ili-palaca.html

 

muzej labin narodni muzej međunarodni dan muzeja rudnik kultura kova je nasa