Moja ulica, moja ekipa 2010. - Suzuki Motortech: Povijesni dan za Ulicu!

Moja ulica, moja ekipa 2010. - Suzuki Motortech: Povijesni dan za Ulicu!

7.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Današnji dan ostat će upamćen u povijesti malonogometnog turnira Moja ulica, moja ekipa - Suzuki Motortech kao onaj u kojem se prijavilo najviše ekipa ikada. Čak 41 haklerska družina upisala se na ovogodišnje 22. sedmo od obnavljanja, izdanje "Ulice", koja se od 10. do 26. prosinca održava u dvorani pulskog Doma sportova Mate Parlov pod pokroviteljstvom Grada Pule. Povijest pulskog i istarskog hakla nakon današnjeg dana više nikad neće biti ista, "Ulica" kao predstavnik tog hakla ovoga puta dosegla je neslućene visine (do sada prijavljeno čak 128 ekipa!) kojima se nitko nije nadao. A lako je moguće da se dodatno poveća obzirom da je rok za prijavje zbog velikog interesa produžen do pola sata prije izvlačenja, u srijedu u 19 sati, u Pietas Juliji.

 

Dan je započeo prijavom drugog nositelja i ekipe koja u bodovanju plasmana u posljednje tri godine ima najviše bodova. Indio Signal sistem, osvajač turnira iz 2007. godine iznova će u utrku za naslov. I dok se u krug momčadi koje zasigurno uz pomoć povoljnog ždrijeba mogu daleko, poput MNK Limpressa ili fažanskih Visitorsa, te rovinjske Torcide i Liverpoole, širio, danas se prijavilo gro "amaterskih" ekipa koje daju istinsku čar "Ulici" i koje potvrđuju da je turnir toliko velik upravo zbog mnogobrojnih zaljubljenika u najveću istarsku malonogometnu scenu na kojoj mogu biti "heroji ulice" bar na dan, bar na sat... bez obzira da li se radilo o plasmanu u završnicu, drugi tjedan turnira, ili tek prolaz u pretkolu. Mnogi čak žele sa svojim "klapama" dobru zabavu i druženje, a to je ono najbolje na "Ulici".

 

Gledajući realno situaciju na istarskom poluotoku, pogotovo Puljštini odakle dolazi najveći broj ekipa (iako ih ove godine ima jako puno i iz Labina, Pazina, Potpićna, Sošića, Rovinja, Rovinjskog sela, Poreča, Vrsara, Funtane, Oprtlja, Rijeke) ovakav broj prijava uistinu je teško dostižan fenomen. Kako je "Ulica" drugi turnir po brojnosti u državi, odmah iza legendarne zagrebačke "Kutije šibica", a riječ je o ekipama iz regije koja broji svega 200 tisuća ljudi, onda je jasno koliko smo ponosni na uspjeh i rekord koji smo ostvarili zahvaljujući svim prijavljenim ekipama. Kada se zna da "Kutiji šibica" gravitiraju ekipe iz cijele Hrvatske (ima ih i iz Pule), te čak Slovenije i BiH, dakle, prostor od preko četiri milijuna ljudi, te je sam Zagreb milijunski grad, onda je uspjeh "Ulice" još i veći te je, bez lažne skromnosti, ovakav doseg na čast cijelom gradu i regiji.

 

Stoga je jasna naša želja da turnir protekne u skladu s mnogobrojnim očekivanjima. Svim prijavljenim ekipama, igračima, voditeljima, sponzorima, te gledateljima želimo puno sreće i uspjeha na turniru, prije svega dobru zabavu u haklerskim mjastorijama, a "Ulica" će već izabrati svoje pobjednike kao što je to činila svaki put do sada.

 

Sportsko društvo Hakl

Moja ulica moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech Mate Parlov Pula Futsal mali nogomet srušen rekord prijava