Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech - Mihajić: Ovo neće biti lako srušiti

Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech - Mihajić: Ovo neće biti lako srušiti

9.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Trideset godina trajao je rekord od 117 prijavljenih ekipa na »Ulici«, a kad je on lani napokon bio srušen, mislilo se da će se opet trebati poprilično čekati dok se letvica ne podigne na višu razinu. Tome je u prilog išla i sveopća recesija koja vlada u društvu, pa premda 400 kuna kotizacije nije svota zbog koje bi netko odustao od nastupa, teško je bilo sa sigurnošću reći da će se u Domu sportova »Mate Parlov« ove godine pojaviti onoliko ekipa koliko nastupa tenisača na jednom Grand Slamu. Potvrda takvog razmišljanja mogla se dobiti i u nedjeljnu večer kad se u bubnju nalazilo samo 55 prijavljenih ekipa, no onda je još jednom do izražaja došla poslovična nonšalantnost ovdašnjih ljudi. U ponedjeljak su se tako za nastup prijavile 32 ekipe, da bi dan kasnije to učinili predstavnici još 41 haklerske družine, čime se stiglo do brojke od 128. No, tu još nije bio kraj i pred samo izvlačenje stigle su još četiri prijave, čime je broj ekipa koje će nastupiti na 22. izdanju malonogometnog turnira »Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech« stigao do 132, čemu se nisu mogli nadati niti najveći optimisti.

 

Gledajući realno situaciju na istarskom poluotoku, pogotovo na Puljštini odakle dolazi najveći broj ekipa, iako ih ove godine ima jako puno i iz Labina, Pazina, Potpićna, Sošića, Rovinja, Rovinjskog Sela, Poreča, Vrsara, Funtane, Oprtlja i Rijeke, ovakav broj prijava uistinu je teško dostižan fenomen. Kako je »Ulica« drugi turnir po brojnosti u državi, odmah iza legendarne zagrebačke »Kutije šibica«, a riječ je o ekipama iz regije koja broji svega 200 tisuća ljudi, onda je jasno koliko smo ponosni na uspjeh i rekord koji smo ostvarili zahvaljujući svim prijavljenim ekipama - rekao je Žarko Mihajić, predsjednik SD »Hakl«, organizatora turnira. - Kad se zna da »Kutiji šibica« gravitiraju ekipe iz cijele Hrvatske, među kojima su neke i iz Istre, kao i hakleri iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, dakle prostor od preko četiri milijuna ljudi, a usto je i sam Zagreb milijunski grad, onda je uspjeh »Ulice« još i veći te, bez ikakve lažne skromnosti, mislim da ovakav doseg služi na čast cijelom gradu i našoj regiji.

 

Srušeni lanjski rekord u broju prijavljenih ekipa potvrđuje da su svi ljubitelji malog nogometa prepoznali ono što im nudi ovaj turnir, ali ujedno i pred organizatora postavili još veće breme odgovornosti da ih ne razočara u niti jednom pogledu te ispuni sve ono što se od njega i očekuje.

 

- Jasna je naša želja da turnir protekne u skladu s mnogobrojnim očekivanjima. Svim prijavljenim ekipama, igračima, voditeljima, sponzorima i gledateljima želimo puno sreće i uspjeha na turniru, prije svega dobru zabavu u haklerskim majstorijama, a »Ulica« će već izabrati svoje pobjednike kao što je to činila svaki put do sada - zaključio je Mihajić.

 

Izvlačenje, koje je sinoć održano u »Pietas Juliji«, nekom je donijelo više sreće, a nekom manje. Na ovakvim se turnirima nikad ne zna iza kojeg se imena krije »plutajuća mina«, pa je samim tim i nezahvalno nešto prognozirati dok se turnir ne zahukta, no nositelji u prvom kolu nisu za protivnika dobili niti jedno »zvučno« ime, no već bi u drugom kolu branitelji naslova »TNT Pizzeria Matteo Malinska« mogli imati problema, jer bi im ono moglo donijeti ogled s rovinjskom »Torcidom«, četvrtfinalistom iz 2007. godine. Igrat će se i četiri susreta pretkola, a već će tamo jedna kvalitetna ekipa okončati svoj nastup, jer se susreću »Axe Pula« i višnjanska »Pizzeria Al ritrovo«. Od zanimljivih ogleda prvog kola vrijedi izdvojiti susrete pobjednika iz 2008. godine, porečke »Vita Leve Elektrometal« i »Maling Labina« te »Novog naselja Pazin« i MNK »Histrie Oprtalj«, dok bi svojevrsna poslastica trebao biti sraz lanjskog četvrtfinalista »SFC Nozi bara« i »Socijalnog problema«, ekipe koja je isti doseg ostvarila 2007. godine.


- Lani smo zapeli u četvrtfinalu na Potpićancima, ove se godine nadamo da bi mogli i dalje stići. Spremni smo za to, iskusniji smo godinu dana, a i ostali smo na okupu jer nam je jedina promjena od lani na vratarskoj poziciji, gdje je Bugarina zamijenio Orbanić - rekao je Amer Reka, igrač »SFC Nozi bara« koji je lani s 13 postignutih pogodaka osvojio naslov najboljeg strijelca. - Ne osjećam nikakav teret niti odgovornost i s moje strane mogu obećati golove. Lani nam je možda ta brojka 13 bila nesretna, ne bih imao ništa protiv da ove godine bude manja, ali da mi doguramo dalje u turniru. Ždrijeb nas previše ne zanima, kako bude neka bude i neka drugi misle o nama.

 

Za razliku od ekipa koje pucaju na vrh, draž »Ulici« će i ove godine davati družine koje nastup na turniru vidi prvenstveno kao priliku za dobru zabavu i druženje. Njima je rezultat u drugom planu i publika ih upravo zbog takvog pristupa dodatno simpatizira. Jedna od takvih ekipa svakako su i »Poštari« koji se, bez obzira pobjeđivali ili gubili, uvijek mogu nadati glasnoj podršci koju će im njihove supruge, djevojke i djeca, kao i prijatelji i kolege s posla, pružiti iz gledališta.

 

- Za nas je nastup na ovom turniru prije svega veliki gušt. Bitno nam je sudjelovati i rezultat nam pritom nije u prvom planu te nam ne predstavlja nikakav imperativ, važno nam je prvenstveno dobro se provesti - rekao je Nevio Orlić, igrač »Poštara« kojima će ovo biti peta godina za redom da nastupaju na »Ulici«, a ždrijeb im je u prvom kolu za protivnika dodijelio ekipu »No name«. - Nije da smo mi samo prolaznici, jer smo prije dvije godine uspjeli ući među 32 ekipe, a još smo u dva navrata prošli prvo kolo. No, najvažnije nam je ipak da se okupimo, dobro zabavimo te poslije utakmice, neovisno o rezultatu, nastavimo družiti.

Moja ulica moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech Mate Parlov Pula Futsal mali nogomet izvlačenje parova Pietas Julija Kutija Šibica Ulica