MNK Potpićan 98 treći na međunarodnom turniru u Mađarskoj

MNK Potpićan 98 treći na međunarodnom turniru u Mađarskoj

24.8.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši MNK Potpićna 98 vratili su se sa jakog međunarodnog turnira u Mađarskoj. U konkurenciji tri prvaka (CIP Deva-Rumunjska, MFVC Beretyoujfallu-Madžarska, Potpićna i trećeplasirane ekipe poljske Jachim Viychi) Potpićanci su osvojili treće mjesto zbog slabije gol razlike. U prvoj su utakmici dana poraženi od rumunjskog prvaka sa čak 7:1, u drugoj utakmici svladali su poljsku momčad 4:3 a u ljepotici turnira odigrali su sa domaćinom 5:5.

U ostalim utakmicama prvi dan je domaćin svladao Poljake 7:3, drugi dan je Cip Deva bila bolja od domaćina 8:3, dok su treći dan CIP deva i Jachym Vychy odigrali 3:3. Pobjednik turnira je CIP Deva sa 7 bodova, drugo mjesto osvojio je MVFC sa 4 koliko ima i trećeplasirani Potpićan ali slabiju gol razliku, dok je na posljednjem mjestu završila poljska momčad sa jednim bodom.

 

Potpićan je nastupio sa slijedećim igračima (Vratari Funčić i Didović, te Lalić Novoselac, Patrik i Keven Drndić, Radusin, Bojkić, Tomljanović, Strukan) Zbog problema privatne prirode nije mogao na put jedan od ponajboljijh potpićanskih igrača Fatos Hoxha, dok je zbog službenih obaveza izostao Hrvoje Kosir. Opći je dojam da su Potpićanci bili i u takvom sastavu jedna od zapaženijih momčadi, i da su pružili , osim u prvoj utakmici odličan otpor protivniku.

 

Strijelci za Potpićance bili su na turniru: Patrik Drndić 4 gola, Sanel Bojkić 3 pogotka, te Dražen Novoselac, Alen Lalić i Marko Tomljanović po jedan pogodak. Prvi slijedeći europski izazov pred nastupajuću Ligu Prvaka je gostovanje kod slovenskog prvaka KMN Puntar Tolmina 4.09. Riječ trenera: U konačnici mislim da smo se predstavili u solidnom izdanju ako izuzmemo utakmicu prvoga dana, na koju smo došli direktno nakon 1''0-satnog putovanja, pa i u tome treba tražiti razloge visokog poraza, premda je CIP Deva u ovom trenutku ipak nešto malo spremnija momčad od nas, no rezultat je u konačnici ipak bio previsok. No, dojam je zasigurno popravljen u naredna dva susreta u kojima smo unatoč malom fondu igrača bili, po meni osobno bolji protivnik.

 

Cilj je bio jedan a to je okušati se u međunarodnoj konkurenciji i vidjeti gdje smo po tpom pitanju. Rezultat je, na kraju obečavajući. I u ovakvom sastavu, a moram napomenuti da zadnju utakmicu nisu zbog povrede i bolesti nastupili Novoselac i Strukan, pokazali smo se u ta tri dana u solidnom izdanju i vjerujem da kako vrijem bude promicalo, da ćemo do početka UEFA Futsal Kupa, posložiti redove i dostojno prezentirati hrvatski futsal.

mnk potpićan 98 potpićan 98 međunarodni turnir mali nogomet keven drndić patrik drndić sanel bojkić sport debrecen