MLADOJ RAŠKOJ OBITELJI KOJOJ JE IZGORIO STAN potrebno je sve, od obuće i odjeće do namještaja

MLADOJ RAŠKOJ OBITELJI KOJOJ JE IZGORIO STAN potrebno je sve, od obuće i odjeće do namještaja

16.11.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U srijedu poslijepodne u stanu na drugom katu u višestambenoj zgradi na adresi Liburnijska 18 u Raši izbio je požar. Mladoj obitelji Izeta Dervušaja koji su ondje živjeli kao podstanari izgorjelo je sve, no srećom, nitko od te četveročlane obitelj nije ozlijeđen. Stan je pretvoren u zgarište, a Izetova obitelj ostala je bez doma i svih stvari. Izet Dervišaj sa obitelji privremeno se smjestio kod svojih roditelja u Krapan.

-Kada je izbio požar bio sam na poslu, a supruga je s djecom bila vani, sva sreća da nisu bili u stanu, kaže Izet te dodaje da je sve izgorjelo, šteta je totalna, ostali su bez ičega. Sve je otišlo k vragu, kaže očajni Izet. Općina Raša, dodao je, pružila im je jednokratnu financijsku pomoć i omogućila da uzmu neke namirnice iz marketa na njihov račun. Obećali su da će im za mjesec dana naći neki nužni smještaj.

-Privremeno smo kod mojih roditelja u Krapnu gdje nas je sada desetoro u stanu. Prijateljice Valerija i Semira odmah su pokrenule akciju prikupljanja dječje robe, pelena, odjeće za nas i nešto novaca.

-Najviše mi je žao djece, koja su, iako mala, shvatila o čemu se radi, sve razumiju, i to su tragično shvatili. U stanu im se od dima ugušio njihov kućni ljubimac, mali zeko kojeg su vatrogasci pronašli. Pitaju stalno za njega. Sada smo u Krapnu kod muževe familije gdje smo kao sardine u kutiji, stišćemo se pa nam je sada najpotrebniji smještaj i krov nad glavom za to dvoje male djece, rekla je Izetova supruga Valentina.

Prijateljice i susjede Valerija Ružić i Semira Ahmetašević svjesne težine situacije odlučile su odmah pokrenuti humanitarnu akciju.

- Ništa nisu uspjeli spasiti. Stoga smo odlučile pokrenuti humanitarnu akciju kako bi prikupili humanitarnu pomoć u odjeći i namještaju. Riječ je o roditeljima i dvoje djece, male djevojčice u dobi od dvije i četiri godine. Sve im je potrebno. Odjeća i obuća za djecu, ali i roditelje, a kako su djevojčice ostale bez svega, i prošle to traumatično iskustvo, dobro bi im došle i nekakve igračke. Djevojčice nose broj odjeće 96 i 110, a obuće broj 20 i 26. Jedna curica još koristi pelene, tako da su i one dobrodošle, kažu Valerija i Semira. Oba roditelja kojima je također potrebna pomoć u odjeći nose broj 40. Namirnice, deke, plahte, stvari za osobnu higijenu, posuđe sve je dobrodošlo, rekla nam je Semira. U akciju se odmah uključila i općina Raša pa općinska načelnica Glorija Paliska kaže:

-Žao nam je da je došlo do ove situacije. Važno je da nitko nije stradao i da nitko nije ozljeđen. U kontaktu smo s obitelji i već smo im pružili određenu financijsku pomoć, rekla je Paliska. Kako je situacija izvanredna, i tek jučer poslijepodne su se prijatelji obitelji Dervišaj dogovorili za akciju, još nemaju lokaciju gdje će sakupljati donacije pa ih svi dobronamjerni mogu kontaktirati na brojeve: Valerija: 095/8643075 i Semira:097/6986675. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SUBOTE

Požar stan raša materijala šteta ekektrična instalacija humanitarna akcija