Mladenu Bastijaniću zbog kaznene prijave labinskog Vodovoda onemogućeno kandidiranje na izborima

Mladenu Bastijaniću zbog kaznene prijave  labinskog Vodovoda onemogućeno kandidiranje na izborima

27.4.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Na kandidacijskoj listi Nezavisni Zajedno, nositelja Silvana Vlačića, nažalost neće moći biti i Mladen Bastijanić, jedan od inicijatora zajedničkog nastupa tri nezavisne liste s prošlih izbora za Gradsko vijeće Labina.
 
Mladen Bastijanić, kao jedan od nositelja tri nezavisne liste s prošlih izbora, aktivno je sudjelovao u organizaciji i pripremi liste Nezavisni zajedno, ali se istovremeno i pripremao da se zbog novog zakona, koji zabranjuje kandidature pravomoćno osuđenim osobama (tzv. Lex Vlahušić), neće moći kandidirati.
 
A razlog zbog kojeg je Mladen Bastijanić osuđen, iako mu je čitav radni vijek obilježen poštenjem i moralom, je kaznena prijava direktora Vodovoda Dina Škopca iz 2007. godine, zbog, kako je stajalo u tužbi, „nelegalnog priključenja svlačionice NK Iskra Vinež na vodovodni priključak“. Kad bi išli u detalje Mladen B. je u stvarnosti legalno priključio ( preko vodomjera ) svlačionicu i nogometno igralište, jer je od 1980. g. pa do tada NK Iskra bio priključen preko bivšeg Labinkomerca. 
 
Mladen Bastijanić nije ništa otuđio, nije se osobno okoristio... Htio je samo pomoći lokalnom nogometnom klubu, kako bi mogli zalijevati nogometni teren i kako bi se mladi nogometaši poslije treninga i utakmica mogli istuširati. I ne manje važno, na kraju je Mladen svu tu vodu morao platiti iz svog džepa. 
 
Zbog Bastijanićevih argumentiranih kritika na račun kvalitete labinske vode i načina upravljanja vodoopskrbom labinštine, te javnog protivljenja prodaje izvora Kožljak strancima, kažnjen je prijavom za nelegalno priključenje vode. No, labinskoj javnosti je jasno da direktor Vodovoda  prijavu nije podnio zbog navodnog nelegalnog priključenja vode, već upravo zbog Bastijanićevog protivljenja prodaje izvora Kožljak i kritika na račun kvalitete labinske vode i načina upravljanja vodoopskrbom labinštine. 
 
Zbog svega toga lista Nezavisni Zajedno ni u jednom se trenutku nije htjela odreći Mladena Bastijanića, iako je on to predlagao, jer način na koji je on kažnjen kao i motiv zbog kojeg je osuđen, upravo su ono protiv čega se lista Nezavisni Zajedno bori i što će promijeniti nakon izborne pobjede.
 
„Iako nisam formalno na listi ja sam i dalje čvrsto uz listu Nezavisni Zajedno, aktivno sudjelujem u kampanji, a članovi moje nekadašnje liste dio su zajedničke liste. Stoga pozivam svoje birače i simpatizere da na izborima zaokruže listu Nezavisni Zajedno, nositelja Silvana Vlačića. Izabrani vijećnici s naše liste u Gradskom vijeću će zastupati  sve ono za što sam se borio i za što se borim i zalažem svih ovih godina“; kazao je tim povodom Mladen Bastijanić.
 
NEZAVISNI  ZAJEDNO

nezavisni zajedno izbori2017 lokalni izbori labin grad labin mladen bastijanić