Mladen Bastijanić novi stari predsjednik NK Iskra Vinež

Mladen Bastijanić novi stari predsjednik NK Iskra Vinež

20.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U petak 18. srpnja u Društvenom domu „Riko Milevoj“ na Vinežu održana je Izborna Skupština lokalnog županijskog drugo-ligaša, NK Iskra. Najvažniji zaključak Skupštine je ponovno imenovanje Mladena Bastijanića za predsjednika kluba i u narednom, četverogodišnjem mandatu. Izabran je i petnaestočlani Izvršni odbor kluba te Nadzorni odbor na čijem će čelu biti dr.Nikola Gržalja. Dva temeljna izvješća na Skupštini, ono o radu, koje je podnio predsjednik Bastijanić i ono o financijskom poslovanju, koje je podnio tajnik Bojan Batelić usvojena su jednoglasno bez riječi polemike . Na početku Skupštine odana je počast svim preminulim članovima a predsjednik Bastijanić se u uvodnom govoru, osim pozdrava visokim gostima posebno zahvalio svim članovima na velikom entuzijazmu i osobnim odricanjima za boljitak kluba.

 

VELIKI ORGANIZACIJSKI NAPREDAK

Posebna zahvala je upućena NK Jedinstvo Omladinac iz Svete Nedjelje koje je na samom početku na više načina pomagalo klub a posebno ustupanjem igrališta u Svetom Martinu. Naglašen je veliki organizacijski pomak u radu s mladima pa Iskra danas osim seniora ima i odlične juniorske i pionirske momčadi koje se natječu s dosta uspjeha u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Istra – Jug. Skupština je protekla u pomirljivom tonu do samog kraja kada je malo „disonantnije tonove“ i polemiku izazvala diskusija novog (starog) predsjednika Bastijanića o navodnoj nebrizi gradskih struktura spram kluba, poimenično prozvavši večeras nazočne na Skupštini, gradonačelnika Grada Labina, Tulia Demetliku i glavnog tajnika Saveza sportova Grada labina, Sinišu Verbanca.

 

SINIŠA VERBANAC: PETNAEST PUTA POVEĆANE DOTACIJE

Najprije je replicirao Verbanac i nabrojao sve ustupke i pogodnosti koje je Savez sportova do sada učinio NK Iskra s naglaskom na gotovo petnaestostruko povećanje financijske potpore u zadnje četiri godine. Verbanac je nazočne izvijestio i o odluci gradskih vlasti da jedno od dva planirana malonogometna igrališta s vještačkom travom, koje Savez sportova i Grad Labin kane izgraditi uz pomoć kreditne linije, koju osigurava Hrvsatski nogometni savez, bude na Vinežu. Po prvi puta je javno obznanio i nakanu Grada Labina da od sljedeće godine svim labinskim klubovima plaća prijevoze na službena natjecanja, i to mimo sadašnjih dotacija. Također su nazočni upoznati da će se nakon prijevoza, postepeno, tražiti rješenja da grad klubovima financira i ostale temeljne troškove: plaćanje stručnog kadra, sportsku opremu, prehrana i troškove kotizacija natjecanja te troškove službenih osoba, sudaca i delegata.

 

TULIO DEMETLIKA: GRAD FINANCIRA 75% ISKRINOG BUDŽETA

Pozdravljajući skup gradonačelnik Demetlika je potvrdio sva izrečena obećanja od strane tajnika Verbanca s naglaskom na dinamiku od tri-četiri godine u kojoj bi sve planirano trebalo biti i realizirano. Ne ulazeći previše u polemiku s izrečenim od strane Bastijanića, Demetlika je ipak jasno naglasio da je grubom računicom, na osnovi izvješća tajnika Batelića izračunao kako je od cca. dvije stotine četrdeset tisuća kuna, koliko je Iskri trebalo za poslovanje čak stotinu osamdeset tisuća osigurao Grad Labin izravno a da je pomoć sasvim sigurno i višestruko veća kada bi se gledali i svi drugi vidovi pomoći. Demetka je nazočne također podsjetio da je Gard Labin riješio priključak za vodu kojom se održava travnjak a da se samo još privremeno koristi voda preko drugog brojila za svlačionice ali da je rješavanje i tog problema u tijeku, i to vrlo brzo u sklopu procesa legalizacije cijelog objekta.

 

DEMETLIKI I VERBANCU PLJESAK NA OTVORENOJ SCENI

Zanimljivo je da su Verbanac i Demelika za svoje obraćanje Skupštini jedini dobili pljesak nazočnih, i to frenetičan, što najbolje govori o utemeljenosti izrečenog. Skupštinu su također pozdravili: predsjednik Mjesnog odbora Vinež Valter Poropat, predsjednik NK Rudar Ljubo Buršić kao i predsjednik Zbora nogometnih sudaca Labinštine Robi Fonović.

 

LabinSport

NK Iskra Vinež Mladen Bastijanić Siniša Verbanac sjednica Demetlika nogomet sport