Mlada istarska pjevačica uspješno nastupila u popularnom regionalnom natjecanju. "Bilo je stresno, ali super"

Mlada istarska pjevačica uspješno nastupila u popularnom regionalnom natjecanju. "Bilo je stresno, ali super"

27.12.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Rašanka Katarina Mulavdić, 28-godišnja diplomirana komunikologinja i voditeljica na DMC televiziji, prošlog je tjedna nastupom u popularnoj emisiji "Zvezde Granda" oduševila žiri koji ju je nagradio s pet glasova. Otpjevala je pjesme "Malo mi za sriću triba" Doris Dragović i "Boginja" Milice Pavlović i plasirala se u idući krug natjecanja mladih pjevačkih talenata koji se emitira na cijelom Balkanu.

- Bilo je to super iskustvo, iako malo stresno. Naviknula sam na pozornicu, no posve je drugačiji osjećaj stati pred šest osoba koje imaju zaista velike karijere i znati da će te oni ocjenjivati. Mora se potkrasti malo treme i adrenalina, ali uspjela sam, kaže Katarina.

Sada ju, kaže, očekuje rad s odabranim mentorom Aleksandrom Milićem i uvježbavanje za idući krug natjecanja. A da je žiri u ovoj emisiji vrlo renomiran, svjedoči podatak da je u njemu primjerice i Marija Šerifović, srpska pjevačica koja je osvojila i prvo mjesto na Eurosongu.

Katarina posljednjih devet godina živi u Zagrebu, gdje je diplomirala komunikologiju na Hrvatskim studijima. Iako često dođe u posjet rodnoj Istri, pjevačku joj je karijeru lakše ostvariti u glavnom gradu, gdje nastupa u brojnim klubovima. Od malih je nogu dio glazbenog svijeta, pjevala je u školskim zborovima, sudjelovala na brojnim natjecanjima i bila članica nekoliko bendova. Pjevanje joj je, kaže, najveća ljubav, a budući da gaji i strast prema medijima, ne krije zadovoljstvo što je uspjela spojiti glazbu i televiziju i zaposliti se kao voditeljica na DMC televiziji.


- Super je i što na taj način upoznajem glazbenike iz cijele industrije. Imala sam priliku raditi s velikim brojem pjevača koje sam u djetinjstvu gledala na televiziji. Sve mi je to bilo divno i krasno i nisam mislila da ću jednog dana sjediti s njima i da će me pitati kako napreduje karijera, kaže Mulavdić.


Za idući krug natjecanja tek mora odabrati koje će pjesme izvesti, no ističe da ponovno želi otpjevati jednu domaću i jednu pop folk pjesmu, budući da su oba žanra dio njenog repertoara. Ističe da žiri jako voli i cijeni hrvatsku glazbu.

Autor: Doria MOHOROVIĆ

katarina mulavdić pjevanje estrada karijere