Mještanima odjednom počele dolaziti tisuće kazni za parkiranje na rivi! Navodno je svaki prekršaj snimljen kamerom. Stiže još kazni

Mještanima odjednom počele dolaziti tisuće kazni za parkiranje na rivi! Navodno je svaki prekršaj snimljen kamerom. Stiže još kazni

14.11.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mještane Trgeta, ali i brojne druge iz općine Raša i Labina, ovih su dana neugodno iznenadile kazne na više stotina kuna za nepropisno parkiranje ili zaustavljanje na rivi u Trgetu tijekom ljetnih mjeseci.

Svoje nezadovoljstvo pokazali su tijekom današnjeg prosvjednog okupljanja na istoj toj rivi.

Kazne koje su stigle iz Jedinstvenog upravnog odjela Općine Raša, a koje je potpisao komunalno prometni redar Siniša Kevrić, odnose se na mještane, ali i vlasnike plovila, profesionalne i sportske ribare, uzgajivače školjaka, iznajmljivače plovila, ugostitelje, poduzetnike i posjetitelje, sve koji su ostavljali svoje vozila na rivi od srpnja do listopada ove godine.

Prema objašnjenju nadležnih, prekršaji su evidentirani kamerom.

Robertino Rajković iz Trgeta ogorčeno kaže: Neki mještani dobili su po dvije, tri kazne, mi smo protiv kažnjavanja. Ne znamo tko je donio tu odluku, ali uz obavijest o počinjenom prekršaju i uplatnice nema slike, odnosno dokaza o počinjenom prekršaju. Nitko od kažnjenih nije sprečavao prolazak interventih vozila ili bilo kojeg vozila, nikada se to nije dogodilo, kaže Rajković i dodaje da na upit zašto nema oznake o videonadzoru, komunalni redar odgovara da oni nisu dužni postaviti oznaku jer to nije kamera za video snimanje, nego za fotografiranje.


- Koja je razlika? Svugdje na cestama gdje su kamere su i oznake. Prevelik je omjer kazni u odnosu na broj mještana. Mještana je 20-tak, vezova ima 300, a stiglo je 2.500 kazni. Propisana kazna je 500 kuna, pa je to desetina općinskog proračuna, rekao je Rajković.


OPŠIRNIJE U UTORAK 15. STUDENOG U TISKANOM IZDANJU

Branko Biočić
trget kazne parkiranje prekršaji općina raša