Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Labin

11.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradska knjižnica Labin i ove je godine pripremila prigodni kulturno-edukativni program promicanja knjige, čitanja i znanja u sklopu obilježavanja nacionalne kulturne manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga sa središnjom temom posvećenoj planetu Zemlji, a moto je Razlistaj se!

U ovim izazovnim vremenima epidemije bolesti COVID-19 prilagodili smo se novim okolnostima te osmislili kreativne i nove načine komunikacije s publikom. U situaciji kada su osobni kontakti ograničeni, većinu programskih aktivnosti i sadržaja Mjeseca hrvatske knjige 2020. predstavit ćemo našoj vjernoj publici u virtualnom prostoru preko mrežnih stranica Knjižnice, Facebooka i YouTube kanala.

Iako svjesni da niti jedan drugi distribucijski kanal ne može nadomjestiti izvedbu i druženje uživo, pozivamo vas na druženje na daljinu. U zanimljivim programima moći ćete uživati iz udobnosti i sigurnosti svoga doma.


19. 10. Zagrlimo šumu!

Edukativno-kreativna radionica za djecu od 3 do 6 godina i njihove roditelje u virtualnom prostoru (mrežne stranice, Facebook stranica, YouTube kanal)


29. 10. Kviz za školarce

Kviz na temu ekologije u obliku linka ponudit ćemo učenicima na našim komunikacijskim kanalima (mrežne stranice, Facebook stranica), a kao pomoć poslužit će im pripremljeni kratki edukativni materijal


15. 10. – 15. 11. Prosudi i posudi!

Interakcija s korisnicima putem Facebook stranice; virtualne preporuke knjižničara skrivenih naslova i autora

Korisnicima će se na dnevnoj bazi nuditi citati iz knjiga na osnovu kojih će se zainteresirani javljati u komentarima i rezervirati knjigu


15. 10. – 15. 11. Uzmi i(li) donesi knjigu!

Akcija razmjene knjiga u holu Knjižnice


15. 10. – 15. 11. I ja sam član Gradske knjižnice!

Poziv učenicima prvih razreda osnovnih škola Labina i Labinštine na besplatno učlanjenje te podjela pristupnica


11. 11. Vratite zaboravljenu knjigu Knjižnici – mi zaboravljamo zakasninu!


13. 11. Proglašenje pobjednika literarnog natječaja Ca je ča 2020. - videozapis


13. 11. – 31. 12. Izložba nagrađenih literarnih radova Ca je ča 2020. na otvorenom


gradska knjižnica labin mjesec hrvatske knjige