Miran doček Nove godine u Istri

Miran doček Nove godine u Istri

1.1.2010. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Doček Nove godine u cijeloj je Istri protekao mirno i bez incidenata, izvijestila je jutros istarska policija.

Ni kiša koja je satima neumoljivo padala nije spriječila Puljane svih generacija, njih oko tisuću, da Novu godinu dočekaju na najvećem gradskom trgu Forumu uz zvuk petardi, vatrometa, pjenušce te istarske glazbene bendove Gustafe, Dogmu i Mora Rolla.

Novogodišnje ludilo uobičajeno je kulminiralo odbrojavanjem posljednjih sekundi stare godine, uz veliki hit Gustafa, pjesmu "Katarina" a građanima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Boris Miletić zaželjevši im sreću, zdravlje i ljubav uz napomenu da im 2010. godina bude bolja nego prošla. Gradonačelnik je potom tradicionalno obišao dežurne službe, vatrogasce, policijsku postaju i djelatnike hitne pomoći kojima je noć protekla uglavnom mirno.

Prema podacima istarske policije tijekom noći zabilježena su samo dva prekršaja remećenja javnog reda i mira i to u jednom kafiću u Poreču gdje su se dvojica muškaraca potukla oko 23,25 sati te na pulskom trgu Portarata gdje je također došlo do tučnjave dvojice mladića. U tim tučnjava nitko nije ozlijeđen.

Na istarskim prometnicama tijekom noći nije zabilježena niti jedna nesreća. Mirnu noć imali su i vatrogasci koji također nisu imali niti jednu intervenciju.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas poslijepodne posjetit će i pulsko rodilište gdje se jutros u 7,20 sati rodila prva beba u 2010. godini. Riječ je o djevojčici Miji Mihaljević iz Medulina.

Puljani su se osim na Forumu zabavljali i u kafićima, u klubu Uljanik te u Domu hrvatskih branitelja a doček na otvorenom organiziran je i u Poreču.

Novogodišnje blagdane u Istri provodi petnaestak tisuća gostiju, uglavnom iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije koji su Novu godinu dočekali u dvadesetak otvorenih hotela, ali i u mnogobrojnim agroturističkim objektima u unutrašnjosti Istre. Hina

nova godina doček zabava istra trgovi veselje